To tylko wymiana, albo kalibracja w serwisie sigmy.Cytat:
Zamieszczone przez Adam_Max
Wersja do druku
To tylko wymiana, albo kalibracja w serwisie sigmy.Cytat:
Zamieszczone przez Adam_Max
Jaka wymiana przecież pisałem że testowałem te obiektywy w sklepie przed zakupem – nie chciałem kupować kota w worku
Czyli ogólnie nie warto:(
Dziwne, bo ta sigma z pro centrum w Warszawie nie miała takich przypadłości. Cały czas waham się co kupić...
Ja na razie muszę kupić na szybko coś w przystępnej cenie więc kupię tamrona 28-75.
Pół roku temu pokusiłem się o kupno w ciemno w Niemczech 24-70L Canona i mam nauczkę bo kasa poszła w błoto (walnięty i to na amen).
A jeszcze co do pracy tej sigmy - przy małych kontrastach ciężko w ogóle ustawić ostrość. Auto focus działa tak jak taki mój stary 28-80/3,5-5,6 z canona który się zatarł - głośno piszczy dokładnie tak samo.
Panowie pytanie, 949 złotych za taki obiektyw w bardzo dobrym stanie, opłaca się?
--- Kolejny post ---
Panowie pytanie, 949 złotych za taki obiektyw w bardzo dobrym stanie, opłaca się?
do jakiego aparatu ? jak do FF to prędzej ale za 800zł !
--- Kolejny post ---
do jakiego aparatu ? jak do FF to prędzej ale za 800zł !
Pewnie że do FF, dokładnie 5d. A czemu 800 zł?
Dopiero wchodzę w temat canona dlatego też potrzebuję pomocy. Jeżeli na obiektywnie nie ma oznaczenia HSM to znaczy że jest to jedna ze starszych wersji Sigmy?
Ale rozumiem że obiektyw będzie działał prawidłowo łącznie z AF?
--- Kolejny post ---
Pewnie że do FF, dokładnie 5d. A czemu 800 zł?
Dopiero wchodzę w temat canona dlatego też potrzebuję pomocy. Jeżeli na obiektywnie nie ma oznaczenia HSM to znaczy że jest to jedna ze starszych wersji Sigmy?
Ale rozumiem że obiektyw będzie działał prawidłowo łącznie z AF?
HSM (Hyper Sonic Motor) - poszukaj po prostu na stronie Sigmy są opisy !
800zł bo tyle jeszcze warto i też zależy od egzemplarza na jaki trafisz, często mają BF/FF i kalibracja to kolejna kasa !
--- Kolejny post ---
HSM (Hyper Sonic Motor) - poszukaj po prostu na stronie Sigmy są opisy !
800zł bo tyle jeszcze warto i też zależy od egzemplarza na jaki trafisz, często mają BF/FF i kalibracja to kolejna kasa !
Doskonale wiem co znaczy HSM, tylko z tego co się mniej więcej orientuję obiektywy z HSM to była druga wersja tego szkła. Pierwsza to chyba ta którą upolowałem.
--- Kolejny post ---
Doskonale wiem co znaczy HSM, tylko z tego co się mniej więcej orientuję obiektywy z HSM to była druga wersja tego szkła. Pierwsza to chyba ta którą upolowałem.
jak pisałem bez hsm max 800zł w super stanie się opłaca !
--- Kolejny post ---
jak pisałem bez hsm max 800zł w super stanie się opłaca !