Ja już jestem po. Pare zdjęć na zachęte:
Przedostatnie ukazuje Kube namiętnie fotografującego włosy na karku w sektorze VIPów
Ja już jestem po. Pare zdjęć na zachęte:
Przedostatnie ukazuje Kube namiętnie fotografującego włosy na karku w sektorze VIPów
czyżby IMG_8029.JPG to rzeczona górka ?
a Kubaman ? :)
pozdrawiam
ha, jestem na tym zdjęciu :mrgreen:
Edit: jest i nasz kolega temol :)
Noo ja wrocilem i zaczynam przegladac foty. Standardowo wiecej radosci jest w robieniu niz w pozniejszym ich ogladaniu, tym bardziej ze mimo kremu i czapki znowu spieklem sie znowu koszmarnie. Wynikiem tego jutro raczej mnie nie bedzie, a szkoda bo rano ma byc powtorka fenomenalnych akrobacji (kto byl dzisiaj do konca ten wie).
pazur dawaj jakieś sample. Ja tez niestety nienajlepiej, bo pomimo ochrony i czapki chyba mam lekki udar i musiałem zrezygnować z wieczornej części pokazów - mam nadzieję odrobić jutro przy powtórce.
Generalnie jak przeglądałem zdjęcia to:
- nieostro (ach mój kaszaniasty panning :-? )
- nieostro (ja naprawdę niedługo wywalę 20D :evil: )
- brak kontrastu panie, brak kontrastu. Mgła, mydło, szarówka.
- podwozia, podwozia i jeszcze raz podwozia
- dlaczego nie było chmurek :/
Generalnie cierpię kiedy patrzę na te foty. Ale i tak jutro będę walczył :mrgreen:
Czy ktoś ma podobnie jak ja?
Też byłem i trochę się zawiodłem... Koszmarnie długie przerwy między pokazami, słaba organizacja, brak oprawy muzycznej przy pokazach - w sumie miałem wygórowane oczekiwania po Góraszce.... No ale dla kilku momentów warto było być: choćby dla pokazy akrobacji Antka :shock:
Zdjęcia już obrobione, można obejrzeć tutaj:
http://fotogalerie.pl/galeria/cyberpl21816
Zapraszam :)
jakies rady na jutro? :D
pojawiam sie gdzies kolo 10 rano.
Olejek do opalania !!!! Koniecznie !!!!
Po raz drugi się spaliłem i szczypię cały :grin:
No moje wrażenia podobne do Kuby:
- nieostro, ale tylko na początku bo włączyłem servo, okazuje sie że lepiej popracować palcem wskazującym na spuście niż mieć 60% nieostrych zdjęć w serii. No ale czego wymagać od trabanta delux ;-)
- szaro i mgliście ale to już chyba urok Krakowa.
- 70-300 jest za...wąski. Na długim końcu było nieostro (poruszone) i mgliście. Za to przy panoramowaniu przydałoby się coś zaczynającego się w okolicach 50mm - byłoby więcej kadrów w których samolot zmieścił się cały a nie tylko podwozie :/
No i niestety ilość punktów AF w 350D jest stanowczo za mała i są one za daleko od siebie, a i AF w tamronie do najszybszych nie należy. Ogólnie trochę walki ze sprzętem i dużo radości z samych pokazów mimo kilku niedociągnięć organizacyjnych (teoretyczna możliwość wejścia od strony akademików PK :-( )
Masz jakieś parchy na matrycy. Naliczyłem co najmniej 4 plamki. Przedmuchaj gruchą ;-)Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44