Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Najtańsza opcja za samo body to 4100 zł. Na olx 2 nowe RP z adapterem od 4700 do 4900. Widzę że przeglądałeś ogłoszenie...czemu nie wierzyć sprzedawcy?
Pisałem z nim na priv i twierdzi że rzeczywiście nie był używany.
Czy są jakieś przesłanki że to może być mina?
Od trzech miesięcy ten gość próbuje go sprzedać. Brak dokładnych zdjęć, brak numeru seryjnego. Dokładnie tak sfotografowany jak cegła z góry, z przodu i z tyłu :)
Powinien być podany numer seryjny oraz licznik, na żadnym zdjęciu nie ma tego co powinno być w zestawie fabrycznym (kable, ładowarka, instrukcje , itp) i lakoniczna informacja "w środku wszystko co powinno być ". Gość ma ukryty profil i kupuje terenowe 4x4
Chcesz, to bierz, tylko nie płacz, że dostaniesz cegłę, która nie działa. Z późniejszym zerowym kontaktem ze sprzedającym ;)
Szukaj raczej czegoÅ› takiego: https://allegro.pl/oferta/aparat-can...ame-9922373067
3 załącznik(ów)
Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
@candar za moment ma mi wysłać numer seryjny... Okaże się czy jest taki sam jak na karcie sprzedaży.
Załącznik 5602
Załącznik 5603
Załącznik 5604
Nie byÅ‚o żadnego problemu z podeslaniem numeru seryjnego.í ½í¹‚
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
@
candar za moment ma mi wysłać numer seryjny... Okaże się czy jest taki sam jak na karcie sprzedaży.
Załącznik 5602
Spoko, Twoja kasa. Pewnie płatne od razu przelewem przed wysyłką ;) Jak widać na załączonym obrazku, posiadacze RP chodzą boso ;)
Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Nie, wysyłka za pobraniem [emoji6]
@candar czemu wszystkich uważasz za oszustów i wrzucasz do jednego wora?
1 załącznik(ów)
Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Nie, wysyłka za pobraniem [emoji6]
@
candar czemu wszystkich uważasz za oszustów i wrzucasz do jednego wora?
Ufam wszystkim, ale wyłącznie po wcześniejszej weryfikacji :)
Numer seryjny:
Załącznik 5605
Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ufam wszystkim, ale wyłącznie po wcześniejszej weryfikacji :)
Numer seryjny:
Załącznik 5605
Jest ok?
Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Jest ok?
Tak wygląda ;) Za wysłaną zawartość paczki nie odpowiadam.
W Pocztexie jest opcja sprawdzenia zawartości paczki (sprawdzenie , czy aparat działa) przed zapłatą kurierowi. I tego bym się trzymał.
Przykładowo ostatnio odrzuciłem dwie "okazje" gdzie gość sprzedający obiektyw żądał wcześniej przedpłaty na jego konto :roll:
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
W Pocztexie jest opcja sprawdzenia zawartości paczki (sprawdzenie , czy aparat działa) przed zapłatą kurierowi. I tego bym się trzymał.
Przykładowo ostatnio odrzuciłem dwie "okazje" gdzie gość sprzedający obiektyw żądał wcześniej przedpłaty na jego konto :roll:
Juz zostało umówione że paczka będzie otwarta przy kurierze a ja będę mógł sprawdzic zawartość i czy wszystko działa.
Dzięki za podpowiedź z tym numerem seryjnym [emoji6].
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
dziwne bo ja zawsze żądam kasy przed wysyłka, i zawsze płacę przed wysyłką jak coś kupuję (sprzedałem i kupiłem sporo sprzętu) - i to chyba standard jeśli chodzi o płacenie np. na allegro
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Przesiadka na FF, co wybrać
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
dziwne bo ja zawsze żądam kasy przed wysyłka, i zawsze płacę przed wysyłką jak coś kupuję (sprzedałem i kupiłem sporo sprzętu) - i to chyba standard jeśli chodzi o płacenie np. na allegro
Według mnie jedyna rozsądna wersja to przesyłka za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości. Jeśli sprzedający ma z tym problem, to należy odstąpić od zakupu.