Dokształcanie - dokształcaniem - a modelka też musi umieć pozować, to też sporo pomogło.
Wersja do druku
Dokształcanie - dokształcaniem - a modelka też musi umieć pozować, to też sporo pomogło.
zdjecie #20 ma potencjal obrobczy.
na dzien dzisiejszy ma fatalny zafarb w kolorze glinianym .
zepewne sukieneczka byla biala.
jesli chcemy podkreslic kolor , nalezy zadbac o czystosc bieli.
nic tak nie podkresla koloru jak Biel.
tutaj biale perelki , biala zeby , bialka oczu itp.
to zdjecie wymaga dopracowania kolorystycznego.
jest tego warte.
zrobilem mala probe , na dostepnym jpeg-u - da sie kolor poprawic.
Kolor nalezy wyczyscic , zroznicowac.
Hej, jeżeli chodzi o kolor sukieneczki to nie było żadnej ingerencji w jego zmianę.
Ponizej załączam czystego Rawa.
Załącznik 3813
perelki na pewno nie byly bezowe .
jest zafarb zolto-czerwony.
zdjecie jest warte tego , zeby popracowac nad kolorem i w ogole caloscia jeszcze.
dobry material wyjsciowy.
@Pezet85 - szyba piłka. Wystawiasz tu zdjęcia po to, aby się czegoś nauczyć, czy w jakimś innym celu ? Każdy z poprzedników Ci słusznie pisał, że masz strasznie skopany balans bieli. Nie zapieraj się do upadłego w stylu: „Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne”
Jeden ruch w dowolnym programie graficznym wystarczy aby to sprawdzić (Auto-Kolor) wygląda tak:
Załącznik 3816
Załącznik 3815
mozliwy przyklad wyczszczenia koloru - tutaj na jpegu .
nie za bardzo mam czas robic obrobke na rawie.
mozna bawc sie w rozne wariacje kolorystyczne . Calosc jest z penowscia zazolcona.
--- Kolejny post ---
Załącznik 3817
wolalbym taki kolor , ale to rzecz indywidualna i kazdy ma prawo do swojego.
ja tylko napisalem , ze widze dosyc mocny zafarb , psujacy niepotrzebnie to zdjecie.
jest w nim moc , ale wymaga obrobki.
Panowie absolutnie tutaj przy niczym się nie upieram, zdjęcia wrzucam po to aby robić krok do przodu i uczyć się z uwag które można od Was dostać.
Dodałem 2 zdjęcia w takim kolorze i brnąłem specjalnie w odcień bardziej żółty i brązowy bo taki mi się podobał.
Zmiana balansu bieli na bardziej chłodny mi nie odpowiada ponieważ odcień skóry jest bardzo nienaturalny , wręcz trupi.
Co do koloru sukienki, na moich zdjęciach jest taki jakiego widziałem na sesji i nie odbiega znacząco od tego co zarejestrowało moje oko.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Czyli jednak: „Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne”. Szkoda mojego czasu.
kolor mozna poprowadzic jak sie chce - nie ma problemu aby ocieplic twarz.
w tej chwili ogladasz to zdjecie jakbys na nie nalozyl zolta szybe.
Prawde mowiac to nie jest kolor gliny - uzylem dyplomatycznie takiego okreslenia - a sraczki - mowiac dosadniej.
nalozna jest na rzeczywisty kolor jakas skladowa R , i ja najpierw nalezy usunac , a potem po jej ususnieciu swiadomie wprowadzac kolor jaki odpowiada
To jest kwestia wrazliwosci - albo to widzisz , albo nie.
Podstawa jest to zobaczyc , jesli nie kluje w oczy , to nie ma sprawy , nic zrobic sie nie da.
Trupi kolor moze sie wydawac w obecnosci zdjecia zazolconego , ale tak nie jest.
wartosci RGB na policzku to 220 , 200 , 190 - do bladotrupiego brakuje sporo.
(osoba krzywi sie na prawa strone - tez wymaga wyprostowania.)