Re: Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Candar, Canon niczego się nie trzyma. Musi po prostu przestawić produkcję na "nowości" które de facto ( poza AF) nic nie wniosły do świata fotografii.
Zapomniałeś dodać "Twoim zdaniem".
Doskonale zalety onych "nowości", które rzekomo "nic nie wniosły do świata fotografii" wypunktował Bechamot - vide: https://www.canon-board.info/threads...=1#post1397935
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Wyobraź sobie, że produkujesz wspaniałe auta sportowe
serio ? :mrgreen:
BTW - ja widzę różnice i mam bezpośrednie porównanie w rożnych systemach. Ale fakt, najłatwiej wsadzić głowę w piasek i napisać, że ML "nic nie wniosły do świata fotografii". Dla jasności - piszę cały czas o ML a nie samochodach, bo to jakby nie ta grupa...
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Zobacz, że w R zastosowali obecną technologię( matryca ) plus te, których Sony wdrożenie zajęło 3 generacje
Cały czas nie mam powodu do zmiany mojego aparatu z matrycą pierwszej generacji z 2013 i cały czas czekam aż Canon pokaże coś na podobnym poziomie (i wcale nie piszę o AF-e).
Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Global shutter nie jest ożeniony z ML. Kamery z progressiv scan są na rynku nie od dziś, a w lustrzance też da się wykorzystać.
Odp: Re: Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Zapomniałeś dodać "Twoim zdaniem".
Może zanim zaczniesz zwracać uwagę innym sam się zastosuj do tej zasady.
Re: Odp: Re: Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Może zanim zaczniesz zwracać uwagę innym sam się zastosuj do tej zasady.
Znaczy się powinno się przytakiwać każdemu dobrze piszącemu o DSLR-ach oraz źle piszącemu o ML ? To po co w ogóle działy o bezlusterkowcach R I M, które wg komentowanego przeze mnie komentarza https://www.canon-board.info/threads...23#post1397923 rzekomo: "de facto ( poza AF) nic nie wniosły do świata fotografii" ?
Mamy być obiektywni w ocenie różnych systemów foto oraz DSLR i ML, czy jednak dawać sobie wyłącznie lajki na forum i poklepywać się po pleckach pisząc ochy i achy na temat archaicznych rozwiązań konstrukcyjnych ?
Odp: Re: Odp: Re: Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Znaczy się powinno się przytakiwać każdemu dobrze piszącemu o DSLR-ach oraz źle piszącemu o ML ? To po co w ogóle działy o bezlusterkowcach R I M, które wg komentowanego przeze mnie komentarza
https://www.canon-board.info/threads...23#post1397923 rzekomo: "de facto ( poza AF) nic nie wniosły do świata fotografii" ?
Mamy być obiektywni w ocenie różnych systemów foto oraz DSLR i ML, czy jednak dawać sobie wyłącznie lajki na forum i poklepywać się po pleckach pisząc ochy i achy na temat archaicznych rozwiązań konstrukcyjnych ?
Może zacznij czytać ze zrozumieniem.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
7. mozliwosc podgladu zdjecvia przed jego naswitleniem
Flasha też symuluje :)
Canon zawsze ociągał się z wprowadzeniem nowości do swoich modeli kiedy u konkurencji dawno już to funkcjonowało. Pamiętam jak głupie wyświetlanie ISO w wizjerze zajęło im z dwa kolejne modele zanim łaskawie to dodali. Teraz widzę że zachowują się podobnie jeśli chodzi o bezlusterkowce a każda nowa rzecz przychodzi im z trudem. Tak samo będzie z globalną migawką. Oby tylko nie przespali nowej technologi jak kiedyś Nokia przespała erę dotykowych smartfonów. Wyjść z technologicznego dołka jest później bardzo trudno...
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Canon zawsze ociągał się z wprowadzeniem nowości do swoich modeli kiedy u konkurencji dawno już to funkcjonowało. Pamiętam jak głupie wyświetlanie ISO w wizjerze zajęło im z dwa kolejne moeną migawką. Oby tylko nie przespali nowej technologi jak kiedyś Nokia przespała erę dotykowych smartfonów. Wyjść z technologicznego dołka jest później bardzo trudno...
Mnie już puściły nerwy ;) Sprzedałem mianowicie system Fuji i przeszedłem na A7III. No i bardzo fajnie. Z MC-11 mam Eye AF ludzki i pieso-kotowy ze szkłami Canona m.in. EF 85 II L f/1.2 oraz EF 70-200 L USM IS f/2,8 i sigamami Art oraz wszytko to, czego puszki canona nie mają i zapewne przez kolejne 10 lat mieć nie będą: AF !, matryca DR (!!!!), baterie (czas pracy !!!) zapis, filmy - petarda! Szkła Canon ma genialne! ale na czekanie na coś fajnego w sensie zakrętki do nich to masochizm.
Można ? Można ;)
No tak. Bateriami to faktycznie sony wymiata w stosunku do np. serii XD. Bez jaj.
Re: Odp: co wybrać 5d mk3 czy eos rf lub eos r ?
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
No tak. Bateriami to faktycznie sony wymiata w stosunku do np. serii XD. Bez jaj.
No tak. Canon przecież zawsze jest najlepszy. A że mowa była o ML a nie DSLR to pikuś. Faktycznie ciekawe porównanie serii ML A7 (tu konkretnie mark III) kierowanej do amatorów z serią DSLR canona XD (a co z serią M i R ?). Bez jaj.