czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
Wersja do druku
czy macie jakieś informacje w kwestii: Tamron 17-50 2,8 vs Sigma 18-50 2,8? Może ktoś już go ma w domciu i wrzuci jakieś fotki?
Rogeros swego czasu wspominał na forum że macał to szkło i coś narazie nic więcej nie słychać.Cytat:
Zamieszczone przez ToMo
Chyba to szkło jest takie dobre, że aż od aparatu oderwać się chłopak nie może ;) Nic tylko focić i focić...
widzę, że jest tu więcej osób mających dylemat co wybrać. Tamron wypuszczając ten model torszkę mi namieszał, bo juz nastawiałem sie na 17-40, a teraz, zważywszy na cenę mocno się zastanawiam. Chyba trzeba jeszcze poczekac na więcej opinii praktykujących na tym szkle.
Nie wiecie czy on kręci mordką jak 28-70??
Nie kreci (IF)
Najprawdopodobniej też jest znacznie ostrzejszy od 17-40, napewno jest jaśniejszy i ma większy zakres. Jak dla mnie jedyna wada to brak USM no ale to nie Canon, jeśli nie planujesz rychłej przesiadki na FF 17-40 odpada w przedbiegach.Cytat:
Zamieszczone przez leokady
skoro ma tulipana to nie kreci
Jedynym bezpośrednim zagrożeniem dla Tamrona będzie Tokina 16-50. Ale Tami o tyle wygrywa, że już jest :)
Jesli masz na mysli Tamrona 28-75 to on tez nie kreci mordka - to znaczy mozna bez obaw stosowac polary i oslony tulipanowe. Kreci jedynie pierscieniem ostrosci ktory jest przed frontem, ale juz samym frontem nie kreci.Cytat:
Zamieszczone przez leokady
No wlasnie nie ma :(Cytat:
Zamieszczone przez Raff
Przynajmniej tydzien temu na gieldzie nie zauwazylem.
Licze ze w ta niedziele bede mial okazje przetestowac (a moze i kupic) to szkielko.