Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży do 2-3k
Cytat:
Zamieszczone przez
wilczasty
70D + 50mm 1.8 + 17-50 2.8
czy
a6000 + kit + 35mm 1.8?
Co byście wybrali?
Żaden z tych.
EDIT: co jest dla Ciebie zdecydowanym priorytetem przy tym wyborze?
Jeśli skromne bezlustro to:
M50 + M22/2 + M32/1.4.
Zamiast M35/1.4 można adapter i C50/1.8 STM. Wtedy podepniesz wszystko EF i EF-S.
2 załącznik(ów)
Tak w temacie dyskusji to może jednak warto wrócić do zdjęć z analoga? Wyjdzie taniej, niż kupować taką sobie cyfrę za tanie pieniądze. Nawiasem pisząc to jeden z ostatnich momentów, bo obserwuję ostatnio szał na analogowe puszki i szkła. Przykładowo moja Yashica T5 z Zeissem 35 f/3,5 chodzi obecnie w cenach 800-1500 zł ;)
Przedwczoraj nawet popełniłem klika fotek swoim ulubionym Canonem F1N z doskonałym i kultowym już obecnie szkłem FD 35-105 f/3,5 http://www.mir.com.my/rb/photography...ooms/50135.htm
Canon F1N + FD 35-105 f/3,5 (negatyw bez korekty przy skanowaniu)
Załącznik 2531
Załącznik 2532
Ze swojej strony strony polecam oczywiście genialnego Canona F1N i A1 (nawet AE-1 Program) oraz baaaaaaardzo niedocenianego Pentaxa Super A (genialny i niedoceniany korpus a ciekawszy MZ niż LX z uwagi na możliwości cenę - widziałem niedawno za 250 zł jednego). A Limitedy Pentaxa - bajka...
A.... cyfrę można kupić byle jaką :) Generalnie większość puszek cyfrowych po roku 2015 generuje podobny obrazek ;) A satysfakcja ze zdjęć aparatami analogowymi to crème de la crème. Foty z cyfry nie mają już takiego klimatu :) https://35photo.pro/andcar
Z ponadczasowych genialnych kompaktów analogowych w AF-em polecam -> The 10 Best 35mm Compact Cameras Ever Made https://www.digitalrev.com/article/t...ctVzi49KRU28bU
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Żaden z tych.
EDIT: co jest dla Ciebie zdecydowanym priorytetem przy tym wyborze?
dobra jakość zdjęć :)
ciekawe co przez to rozumiesz:?:
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podróży
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Stanisław Lem
widzę, że "kolega" swoją wiedzę bierze z jakiś kwejków, demotywatorów lub innych agregatorów gównotreści, bo nie ma żadnego dowodu, że S.Lem wypowiedział gdziekolwiek te słowa. szach mat.
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz podr
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
widzę, że "kolega" swoją wiedzę bierze z jakiś kwejków, demotywatorów lub innych agregatorów gównotreści
A kto i gdzie powiedział, że jestem Twoim "kolegą" ? Brudzia nie piliśmy... A swoją wiedzę na temat szeroko pojętej fotografii to czerpię z autopsji w przeciwieństwie do Ciebie. Wybacz, ale szkoda mi czasu na komentowanie Twoich bzdurnych wypowiedzi na tym forum. Zapewne zbierzesz wielu fanów podobnie jak I. F. E. R. S. , której podwaliny stworzył S. B. Rowbotham. A uwagi jak wyżej proponuję zwracać synkowi jak go odchowasz i samemu dorośniesz.
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarniacz
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
A kto i gdzie powiedział, że jestem Twoim "kolegą" ? Brudzia nie piliśmy... A swoją wiedzę na temat ogólnie pojętej fotografii to czerpię z autopsji w przeciwieństwie do Ciebie. Wybacz, ale szkoda mi czasu na komentowanie Twoich bzdurnych wypowiedzi na tym forum. Zapewne zbierzesz wielu fanów podobnie jak I. F. E. R. S. której podwaliny stworzył S. B. Rowbotham
jak ja kocham czytać Twoje wypowiedzi, są tak pozbawione sensu, że gdyby nie śmiech to zrobiłoby mi się Ciebie żal.
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Powrót do fotografii po latach! Uniwersalny ogarn
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
jak ja kocham czytać Twoje wypowiedzi, są tak pozbawione sensu, że gdyby nie śmiech to zrobiłoby mi się Ciebie żal.
Samouwielbienie i narcyzm to akurat Twoja działka (wystarczy krótki rzut oka na INSTA), tak więc proszę nie wyjeżdżaj z informacją co we mnie kochasz - bo to naprawdę zły adres :mrgreen:
Panowie ale te wyznania miłości proponuję kontynuować na PW - dzieci czytają ;)....