Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorz01
... Nie nie chce zmienić systemu, ...
A w tytule "Rezygnuję z Canona...". Może zacznij od poprawnego sformułowania pytania.
Oj nie czepiajcie sie. Chodzilo mi o to, ze nie chce zmienic systemu dla zasady, bo mi sie nagle przestal podobac. Chcialem tylko poznac Wasze doswiadczenia w tej materii. Ktos zmienil i jest ok. Ktos inny wrocil do punktu wyjscia bo uznal ze bezlust.nie daja jednak tego czego szukal itd.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorz01
Oj nie czepiajcie sie. Chodzilo mi o to, ze nie chce zmienic systemu dla zasady, bo mi sie nagle przestal podobac.
Chyba jest jakiś powód, dla którego rezygnujesz z Canona skoro taki jest tytuł wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorz01
Oj nie czepiajcie sie.
Nie czepiamy się - dałeś jednoznaczny tytuł wątka i to implikuje podejście czytających :).
Cytat:
Zamieszczone przez
grzegorz01
Oj nie czepiajcie sie. Chodzilo mi o to, ze nie chce zmienic systemu dla zasady, bo mi sie nagle przestal podobac. Chcialem tylko poznac Wasze doswiadczenia w tej materii. Ktos zmienil i jest ok. Ktos inny wrocil do punktu wyjscia bo uznal ze bezlust.nie daja jednak tego czego szukal itd.
Dla rozpoznania tematu zastosuj filtr do uzyskanych opinii. Proponuję 3 kryteria:
1. Ci co przeszli na bezlustra i nie wrócili do lustrzanek.
2. Ci co przeszli i wrócili.
3. Pozostali.
Zapoznaj się z wrażeniami 1 i 2.
3 to albo beletrystyka albo chęć obrony swojego jedynie słusznego wyboru (często do czasu).
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Dla rozpoznania tematu zastosuj filtr do uzyskanych opinii. Proponuję 3 kryteria:
1. Ci co przeszli na bezlustra i nie wrócili do lustrzanek.
2. Ci co przeszli i wrócili.
3. Pozostali.
No i jeszcze:
Ci co przeszli na bezlustra, nie wrócili do lustrzanek i pozostali w systemie Canona.
Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
mujboze...
to pasjonujace posluchac jak uzytkownicy tego forum rozwiazuja ciezkie problemy pierwszego swiata. jaki aparat wybrac z puli dostepnych w 2019 roku (ktorymi nie da sie sp* zdjecia, bez naprawde duzego "talentu"), zeby potem moc zwalac na niego wine za gnioty...
to bardzo ladny aparat, chcialbym poznac historie tego aparatu...
https://blogmkm.files.wordpress.com/...ter_gruchy.jpg
moge juz zamknac ten watek? oczekiwana wartosc dodana informacji w nim spadla mi ponizej zera :/
Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
wpisujcie miasta, ktore juz wjechaly na autostrade...
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No i jeszcze:
Ci co przeszli na bezlustra, nie wrócili do lustrzanek i pozostali w systemie Canona.
Celowo nie wymieniłem żadnej marki ale oczywiście można dodać wiele innych punktów.
Nawiązując do Canona to sam jestem ciekawy ile osób zrezygnowało z dslr i przeszło całkowicie na M bo mówimy tu o APSc. Osobiście z taką osobą się nie spotkałem. FF i R to zupełnie inna bajka i tu takich osób będzie coraz więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Nawiązując do Canona to sam jestem ciekawy ile osób zrezygnowało z dslr i przeszło całkowicie na M bo mówimy tu o APSc.
Masz na mysli zmiane FF DSLR na Mke?
Czy zmiane APSC na M?
Osobiscie zamienilem 750D z calym inwentarzem (18-55, 10-18, 55-250, 35IS) na M5 (15-45, 55-200, 32, 22). Dla mnie dobra zmiana, ze wzgledu na szkla (EFM 32 jest boski, EFM 55-200 unikatowy bo malenki a niezly optycznie). W kwestii korpusow to pol-na-pol. M5 ma pewne zalety, ale nieodmiennie to nadal go* celownik elektroniczny i mizerna zywotnosc baterii. No ale taka jest cena za mniejsze obiektywy, no...
Z tym ze to u mnie drugi system(?) jest. FF DSLR pozostaje nietykalny do powaznej roboty (landszaft, podroz), bo to jest powazny aparat z dojrzala ergonomia i bateria na caly dzien, a nie zabawka do pstrykania familijnego
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
obiście z taką osobą się nie spotkałem. FF i R to zupełnie inna bajka i tu takich osób będzie coraz więcej.
Obecna optyka R (mocne slowa na 5 obiektywow na krzyz :) jest poza moim kregiem zainteresowan. Wiec tym bardziej pomysl, zeby kupowac eksperymenty ergonomiczne Canona (gladziki R czy "uchwyt" RP)
Jak wyjda RF 15-35/4 IS, 24-70/4 IS i 70-300/4 IS to bede sie mogl zastanawiac czy jest je do czego wpiac...