Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?
Jeszcze przez parę godzin w euro.com.pl jest promocja na Canona 200d za 1499 złotych, gdyby ktoś chciał.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Wiesz, nie neguję że dobry tylko problem że wchodzenie w system który lada dzień się może zwinąć jest trochę bez sensu.
Obejrzyj ten film na YT i zobacz co gościu wybrał: https://youtu.be/n_cEmS1neC0
Cytat:
Zamieszczone przez
kajko
A możesz zdradzić tę tajemnicę ;)?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A możesz zdradzić tę tajemnicę ;)?
Niezależnie jakiego dokonał wyboru, to siedzenie przez 16 minut filmu w czapce na głowie wskazuje, że nie był to wybór dokonany w komfortowych warunkach.
Program "5EV Plus" zatacza coraz szersze kręgi :mrgreen:
Nie będziesz rozjaśniał o 4EV ani nie będziesz rozjaśniał o 6EV ale będziesz rozjaśniał o 5EV. :roll:
jak znajdziesz kiedyś chwile czasu(około godziny) to możesz w internecie sprawdzić co ile kosztuje
możesz to sobie spisać na karteczce i porównać/podsumować co wyjdzie najtaniej
podpowiem
smartfon
Nie chodzi o wybor najtanszego zestawu a takiego ktory bedzie najlepszym wyborem w zalozonym budzecie.
To tak woli wyjasnienia.
Ps. Nie moglem edytowac posta wyzej.
Cytat:
Zamieszczone przez
kajko
Z jednej strony gościu mowi że mu nie trzeba wysokich iso bo robi w dobrym swietle nie potrzebuje sprawnego af bo ostrzy recznie, robi ze statywu ale najważniejsze jest to jak sie wyciąga cienie o 5ev w górę. Nie wiem co trzeba zrobic mając dobre światło, statyw zeby o +5ev ciągnąć? Może ma za zimno skoro w pomieszczeniu w czapie siedzi?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcinus
Z jednej strony gościu mowi że mu nie trzeba wysokich iso bo robi w dobrym swietle nie potrzebuje sprawnego af bo ostrzy recznie, robi ze statywu ale najważniejsze jest to jak sie wyciąga cienie o 5ev w górę. Nie wiem co trzeba zrobic mając dobre światło, statyw zeby o +5ev ciągnąć? Może ma za zimno skoro w pomieszczeniu w czapie siedzi?
Niektórzy tak mają, rastamanie na Karaibach też śmigają w czapkach, a zimno tam nie jest :-) Ja tylko podesłałem link iż niektórzy psy wieszali na Pentaxe
Cytat:
Zamieszczone przez
galicjusz
Nie chodzi o wybor najtanszego zestawu a takiego ktory bedzie najlepszym wyborem w zalozonym budzecie.
To tak woli wyjasnienia.
Ale na jakiej podstawie ktoś ma określić taki zestaw? Tu znajdziesz tylko sugestie, wyboru musisz dokonać sam. Nikt nie siedzi w Tobie i nie wie co tak naprawdę najlepiej spełni Twoje oczekiwania...
Cytat:
Zamieszczone przez
kajko
Niektórzy tak mają, rastamanie na Karaibach też śmigają w czapkach, a zimno tam nie jest :-) Ja tylko podesłałem link iż niektórzy psy wieszali na Pentaxe
Kto wiesza psy na Pentaxie 8-)?