Odp: Canon 85mm 1.8 USM - ostrość
I o taką ostrość mi chodzi. Nie żyletka ale przyzwoicie i akceptowalnie. Nie pokaże fot na 5.6 bo już je wywaliłem a obiektyw odesłałem. Na 5.6 było lepiej, mniej więcej jak w kicie na 5.6, z tym że to żadna zaleta bo nie po to kupuje stałkę żeby nie schodzić poniżej 5.6
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
„ Nie żyletka ale przyzwoicie i akceptowalnie „ beduin mam nadzieje ze kliknąłeś na zdjęcie 2X i wtedy sprawdzałeś ;)
ależ wy się rozwodzicie... szkło do serwisu jeśli było stuknięte a jeśli nowe to do reklamacji/wymiany/zwrotu pieniędzy...
Porównanie:
c85/1.8
c50/1.8 II
s50/1.4
Zdjęcia z obiektywów na przysłonach 1.8 i 2.8 (czas 1/160s + błysk)
Rawy i jpeg'i dostępne w lokalizacji:
https://drive.google.com/open?id=1F7...oSANRLUwA26fLz
Wszystkie zdjęcia zrobione przy pomocy słynnej 18mpix matrycy APSC Canona użytej w wielu różnych modelach aparatów...
EDIT: niestety automatyczny balans bieli nie spisał się zbyt dobrze, wiec proponuje ustawić odpowiedni w rawie ;)
Dzięki za zdjęcia. Po nich widać że z moją sztuką coś jest nie tak. Już ją odesłałem i czekam na komentarz sprzedawcy
2 załącznik(ów)
Rzeczywiście, jakąś wadę fabryczną masz. Dla porównania jeszcze jeden zestaw fotek zrobionych 85mm na pełnej dziurze
Załącznik 1871
Załącznik 1872
Masz ewidentnie z nim kłopot. Mój nie zawsze trafia :/ (albo ja nie trafiam nim) Ale jak trafi/my to na 1.8 potrafi być akceptowalnie.
Po co powtarzacie informację, która już tu padła z 10 razy? xd
Nie ma co wałkować tematu. Sprawa zakończona, kasę sprzedawca oddał bez problemów. Temat do zamknięcia.
Dzięki za zainteresowanie.
Jednak istnieją dobre sztuki:) Dwa miesiące szukania i podpinania pod swoje body i w końcu znalazłem. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...91a2519ab2.jpg
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka