Jeśli chodzi o podobanie się ;) to mnie się kolory bardziej podobają z fujika. No ale to też pewnie więcej kwestia obróbki niż puszki..
Wersja do druku
Jeśli chodzi o podobanie się ;) to mnie się kolory bardziej podobają z fujika. No ale to też pewnie więcej kwestia obróbki niż puszki..
Gdybym musiał wybierać to wybrałbym prawe jako FF ponieważ wydawało mi się, że w odblaskach na suwaku widoczna jest lekka fioletowa CA znak rozpoznawczy C85/1.8. No nie ma to wiele wspólnego z magią pełnej klatki :lol:.
2.2 na 85 a na 56 jaka przysłona? Mi też się prawego bardziej obróbka podoba i byłem pewny, że to Fuji i jego kolorki.
mamy 2019r. a Ci nadal "wierzą" w jakąś magię... omg.
Dla mnie (fotografa przyrody) magia w przypadku FF polega na tym, że jak leżę rano na pływadełku i mam na ISO 3200 czas 1/50 to jeśli nie poruszę, to z tego zdjęcia jeszcze coś zrobię. Z APSC przy takim ISO nawet nie robię i tyle bo jest szajs kompletny. To tak z innej perspektywy FF kontra APSC. Od kiedy kupiłem FF APSC leży i czeka na dobre światło bo wtedy się przyda.
jasne ;)teraz będzie szukanie teorii spiskowych :mrgreen:
tu masz cały kadr z fuji z podpisem ;) mnie się podobają obie wersje i obie były podpisane przy wstawianiu na FB ;)
--- Kolejny post ---
canon EF 85 1.8 na pełnym otwarciu trochę mydli - dlatego został przymknięty do 2.2
fuji XF 56 1.2 jest ostre od 1.2 i na takiej przysłonie była fota
--- Kolejny post ---
to prawda :) znakiem rozpoznawczym EF 85 1.8 jest zawsze CA :mrgreen: trafiłeś idealnie w sedno sprawy :)
--- Kolejny post ---
ja już dawno przestałem wierzyć ;) ale tych co w nią wierzę nie przekonasz ;)
niektórzy to nawet opowiadają jak ludzie walczyli z dinozaurami :mrgreen: https://aszdziennik.pl/125539,ewa-ko...-KLDJEYvguDDG4 i też w to wierzą ;)
--- Kolejny post ---
Mam podobnie :) I to niekoniecznie jest kwestia obróbki. To są generalnie prawie nie ruszane JPGi z puszek fuji i sony
i mnie też bardziej odpowiadają kolory z fuji niż z sony - w obu aparat był pomiar punktowy, choć wydaje mi się że sprawdzałem ekspozycję w EVF
Miałem oko ;)
Lewe wybrałem jako FF tylko ze względu na kompresję, patrząc na szczebelki płotka i budynki w tle. Ogólnie zdjęcie i bokeh podobały mi się bardziej na fotce po prawej, a jak jeszcze piszesz, że to f2.2 to masz tu właśnie magię FF. 85 1.8 nie jest mydlana na 1.8, chyba, że masz skopany egzemplarz. I na 1.8 różnica byłaby dużo bardziej znacząca na korzyść FF.
Fajnie, że się szybko rozstrzygnęło, nie czekaliśmy jak w telenoweli ;)
Skoro pudło, to teraz wypadało by się wykręcać metodą polityków, że za małe te zdjęcia były, że postać inaczej ustawiona itp :mrgreen:
Choć czytając niektóre wpisy przed werdyktem, faktycznie jak bym polityków słuchał - wieczne wymijające odpowiedzi, zamiast po prostu wskazać 50 / 50 :P
Ale serio, to mz. kolory z Fuji przyjemniejsze :)