Wielkość szkieł
https://www.optyczne.pl/12805-news-N...C4%99kach.html
Wersja do druku
Wielkość szkieł
https://www.optyczne.pl/12805-news-N...C4%99kach.html
Cos Ci się pokręciło w trakcie trollingu alb aż za dobrze sobie zrobiłeś ;-) EOS R ma kosztować poniżej 7,5k? Jeśli tak to pomimo zastrzeżeń biorę na starcie ... a7r3 kosztuje 12,5k :)
--- Kolejny post ---
To jest bardzo fajny patent.
--- Kolejny post ---
Czy gdzieś się juz pojawiło w jaki sposób wybiera się punkty AF? Można wybrac każdy z tych 6000 czy sa jakoś zgrupowane a jesli tak ile punktów stanowi najmniejszą grupę?
Z niecierpliwością czekam na testy AF - spodziewam się, że będą bardzo, bardzo dobre. Od początku uważałem, że Dual Pixel AF jest technologią bardzo obiecującą. Jeżeli zaprzęgli odpowiednią moc obliczeniową do obsługi tego, wyniki mogą być fantastyczne. Zastanawiam się, na ile ta ilość punktów AF to marketing (ilość pozycji w których można ustawić wskaźnik) a na ile to rzeczywiście dowód na to, że używają wszystkich pikseli matrycy jako AF-a.
p,paw
Wydzieliłem nowe subforum na Canon R, ten watek już w nim jest, przeniosłem go.
Canon R - bezlusterkowce
Założyłem też forum na optykę do systemu R Obiektywy do systemu R
Myślę, że lepiej mieć te optykę osobno, a nie z dslr.
Oczywiście w tym dziale możemy pisać o obiektywach od dslr podpiętych przez przejściówkę do Canona R. Głównie w kwestii skuteczności AF, bo optycznie to przecież będzie to samo.
Jeśli chodzi o obiektywy systemu R to oczywiście produkcji Canona, ale i też z firm niezależnych.
Wbrew temu co pisano na różnych bzduro-witrynach typu sony-rumors, EOS R ma wykrywanie oka działające tak samo jak w M50.
--- Kolejny post ---
Od samego początku AF oparty o Dual Pixel używa wszystkich pikseli matrycy (oczywiście nie pojedynczo i nie jednocześnie). Nie wiem skąd ta wątpliwość, możliwe, że miałeś na myśli coś innego?
Na obecnym etapie nie miałbym zbyt wygórowanych oczekiwań odnośnie AF, zwłaszcza jeśli chodzi o śledzenie szybko poruszających się obiektów. Ale zobaczymy.
RF 24-105 jako pierwsza L-ka otrzymał Nano USM, będzie wymiatacz :)