Odp: Zakup lustrzanki, pomoc przy wyborze obiektywu i zestawu
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Dziękuję za wyjaśnienie. Czy mogę prosić o podstawę prawną (tego roku z mocy prawa)?
To reguluje kodeks cywilny. Gwarancja nie jest obowiązkowa a rok albo dwa lata gwarancji dotyczą chyba tylko przypadku kiedy w gwarancji nie zostanie podany termin jej obowiązywania. W przypadku kiedy nie otrzymasz w ogóle gwarancji to jej po prostu nie ma.
"Chyba". I wszystko jasne.
Jeśli jest oświadczenie o udzieleniu gwarancji, to przy braku wskazania terminu na jaki została udzielona przyjmuje się okres 2 lat.
Witam.
Podłącze się, ponieważ też tak jak Autor postanowiłem zacząć od modelu Canona 1300D, lecz postawiłem na nowe body, które właśnie zamówiłem i dwóch obiektywów nad którymi się waham tj nowy Canon f1.8 50mm (nowy, ponieważ używki oscylują w zbliżonych cenach) i do tego Canon 18-135mm, jako "lepszą opcję kitu" bo zależy mi na uniwersalność i właśnie z tym mam pytanie do bardziej obytych w temacie... czy taki zestaw będzie się w miarę uzupełniał i jeżeli chodzi o zestaw dwóch szkieł jest ok?
50 mm to moja podstawa. Jak chce zoom lub szerzej to zapinam 18 - 200 i jest ok. Z czasem może zechcesz jakiegoś super zooma lub ultraszerokiego.
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Bardzo dziękuję za odp, już jestem szczęśliwym posiadaczem ww obiektywu tj 50mm 1.8 STM i muszę przyznać że nie spodziewałem się takiego przeskoku! To jest naprawdę inny wymiar zdjęć (do tego RAW i możliwości postprodukcji!!), pomimo iż mam go z najniższym modelem Canon 1300D to przeskok przeogromny pomiędzy kompaktem... dopiero uczę się i nabieram doświadczenia ale ten obiektyw to strzał w dziesiątke :mrgreen: