Odp: Canon 1200, test na optycznych a życie...
..no więc na jedną nóżkę setunia a na druga pięcdziesiątka -taki wybór ;) Dziękje, miło było posłuchać wszystkich rad, opinii oraz pooglądać galerię. Przyznam się, że do niedawna, no może te kilka lat wstecz jakoś z dystansem patrzyłem na canona, ale kiedy uświadomiłem sobie istnienie tych kilku fajnych tanich szkiełek STM to przyznam, że sam mam ochotę :)
To do dna!
I czekamy na zdjęcia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Amatorka
Uważam, że nawet amator nie powinien używać live view do kadrowania, bo to bardzo zły nawyk.
Dzieki LV na np. 16mm (na fufu) mozna dokladnie kadrowac, co w ciasnych pomieszczeniach jest bardzo trudne ze wzgledu na walace sie sciany i krzywe kadry.
Czy profesjonalista powinien uzywac LV? Zdecydowanie tak, jesli to pomaga osiagnac zamierzony efekt!
Odchylany ekran jest jeszcze lepszy.
BTW nie wiem, jak mozecie kadrowac w 1300d. Ciemny i maly ten wizier, w dodatku nie pokazuje 100% kadru. Prosze kiedys wziasc 5d3 oraz tego cropa do reki i porownac wizjery - wrazenia, bezcenne.
Cytat:
Zamieszczone przez
misiodcanon
To do dna!
I czekamy na zdjęcia :)
..i słowo ciałem się stało...
..takie tam na szybko testowe ;) tym samym wątek uznajmy za zamknięty. Dziękuję wszystkim :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelll
..i słowo ciałem się stało...
http://i.imgur.com/4O50dTT.jpg
..takie tam na szybko testowe ;) tym samym wątek uznajmy za zamknięty. Dziękuję wszystkim :)
Uważam wątek za otwarty, co to kurna jest ?
hihi ok.. skoro tak, to trwa mać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelll
hihi ok.. skoro tak, to trwa mać ;)
Gdzie ty żeś strzelał, piątek cię usprawiedliwia :) po pijaku nie wsiada się do samochodu i nie robi zdjęć
...hmm wystarczyła setka i pięćdziesiątka i na glebie wylądowałem jak widać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelll
...hmm wystarczyła setka i pięćdziesiątka i na glebie wylądowałem jak widać ;)
Kto młodemu zaproponował piećdziesiątkę i setkę ?