Odp: Zimowy cashback Canon
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Przy zgłoszeniu podaje sie nr aparatu i szkla, wiec udzial w zwrocie ma para, drugi raz juz nie mozna bo produkt bral udzial w promocji.
Rozumiem. W takim razie trochę bez sensu, te promocje się nawzajem wykluczają. Mają chyba tylko sens w przypadku zakupu aparatu, który nie jest objęty promocją "Zimowy Cashback".
Zawsze mozna zadzwonic i to potwierdzic ale mi dokladnie tak to wyjasnili.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Zawsze mozna zadzwonic i to potwierdzic ale mi dokladnie tak to wyjasnili.
Ja miałem tak, że skorzystałem kilka miesięcy temu z promocji na BODY a teraz skorzystałem z promocji na obiektyw w tym obecnym cashbacku Canon Europe (bez wycinania :D), który jest ważny tylko przy zakupie z body. Zrobiłem tak, ponieważ wedle regulaminu ta promocja na zwrot za obiektyw przy zakupie również body nie łączy się z innymi promocjami na obiektywy. Nie ma tam nic co wskazywałoby również, iż ta promocja nie może się łączyć z inną promocją na body. Kilka dni temu dostałem info, że kasa już do mnie leci :P
No to moze trzeba tak zrobic. W canonie dostalem info jak pisalem
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Ciekawa teoria. Ja rozumiem, ze kombinatorów u nas dostatek ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest mało fair. Dla mnie właśnie casbacki w wersji zniszcz sobie pudełko Canon może sobie wysadzić - oczywiście główną przyczyna jest najczesciej podnoszenie cen ale cyrk z pudelkiem tez ma znaczenie. Ja lubię pudełka, lubię je trzymac, place za nie i nie za bardzo uśmiecha mi się je niszczyć.
Sprawa jest prosta.Wyraźnie podkreślają,ze szpeja cashback'owego NIE WOLNO odsprzedawać,dlatego niszczą Ci ulubione pudelko.Właśnie dostalem pierwszego maila ,ale tyle było kruczków,że pewnie mnie zdyskwalifikują;/
Niszczą pudełko abyś nie mógł zwrócić do sklepu.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Niszczą pudełko abyś nie mógł zwrócić do sklepu.
To też dobry powód, ale ogólnie to tak musi być.
Niektórzy kupuja, pobieraja cashback i natychmiast sprzedaja. Również sklepy. Kupujacy może nie być świadom casbacka albo właśnie może na niego liczyć. Jak dostanie pudełko wykastrowane, to orientuje się, że coś tu śmierdzi.
Ostatnio kupiłem statyw liczac na casback w ostatnim dniu ale kody były wycięte. Mogłem zwrócić, ale olałem ten trud, bo w tym momencie już bym taniej nie kupił. Więcej z tego źródła nie skorzystam.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Więcej z tego źródła nie skorzystam.
=
no właśnie i tak działa wolny rynek. U nas w "eurokołchozowym" Polskim komunizmie Cwanon robi z wszystkich złodziei cashbacków i posuwa się do haniebnych zagrywek niszczenia pudełek.
cashback w wykonaniu naszej ulubionej firmy jest dość tragiczny (cashback jest dla sprzedwców i w celu utrzymania wysokiej ceny produktu) ale gdyby jeszcze nie było takich wymogów jak fizyczne wycięcie kodów z pudełka to rodzimi janusze biznesu błyskawicznie wykończyłyby resztki idei i te resztki kasy dla konsumenta - cięcie ma być :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
=
no właśnie i tak działa wolny rynek. U nas w "eurokołchozowym" Polskim komunizmie Cwanon robi z wszystkich złodziei cashbacków i posuwa się do haniebnych zagrywek niszczenia pudełek.
Lidl zrobil uklon w strone wolnego rynku z zachodu i... prawie zbankrutowal. Do pewnych rzeczy Polacy jeszcze nie dorosli.
W takiej anglii wysyla sie tylko scan paragonu, nic nikt nie wycina bo i po co? Kupiles, sprzedawaj jak masz ochote.