:shock: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
To chyba ... dosc powazny bug w ofercie Fotojokera. Tak popularnego szkla nie miec w ofercie tylko same prawie tanie badziewia Tamrona :?
Wersja do druku
:shock: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
To chyba ... dosc powazny bug w ofercie Fotojokera. Tak popularnego szkla nie miec w ofercie tylko same prawie tanie badziewia Tamrona :?
Ekonomia panowie, zapewne wywołana założeniem, że jak ktoś już zakupi body z wyższej półki to mu mało funduszy zostanie na obiektyw. NIC BARDZIEJ BŁĘDNEGO PANOWIE Z FJ 8)Cytat:
Tak popularnego szkla nie miec w ofercie tylko same prawie tanie badziewia Tamrona
Teraz to mi daliście mocno do myślenia z Tamronem bo myślę o Sigmie 24-70 f2.8 ?!
To przestan o niej myslec? :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez blazej33
Asortyment ustala tzw. gora.. wiec smiej sie z niej ;-)
Qrde na allegro tydzien wcześniej za 1500 można było tego tamronka wziąśc a teraz poniżej 1700 nie ma szans.Trza sie chyba bedzie szarpnąć.(niestety parę piwek pójdzie w odstawkę :D )
To tak dla równowagi kilka złych opinii na temat tego obiektywu
Reviewed by: GreenLee, Professional
Price Paid: $342 at B&H Photo
Photography Experience: 11-20 years, People
Summary:
I will sum this up with one word, this product is "Junk". Don't waste your money on this lens! Very cheap product. I received this lens today and shoot 10 pictures and review them and put it back in the box to send back to B&H Photo. I went by the reviews on this site and purchase this lens.
Please don't waste your money on this lens.
Strengths:
Nothing
Weaknesses:
Everything!
Not sharp! Give me a break, they say this is a Pro Lens...they have to be kidding because it's no where near it.
AF is slow.
MF is three thumbs down!
Made like a toy and handles like one.
Similar Products Used:
Canon "L" Series Lens
Customer Service:
Excellent
Wzięte stąd -> http://www.photographyreview.com/PRD...8_3128crx.aspx
I uwaga na temat „nierównego” wykonania poszczególnych modeli:
Overall, Asahi Camera said this lens was very close in sharpness to the Nikkor, but there were huge inconsistencies in production. We have not been able to confirm this variation ourselves, however, if you buy this lens, buy it new and buy it locally so you can exchange it if you get a not so good sample, in case they do in fact exist.
http://www.nikonians.org/html/resour...28/2875-5.html
Nie kilka a jedna zla opinia. Skupiles sie na tej jednej czy przejrzales pozostale 27? Ja przejrzalem wszystkie. Wszystkie sa od doswiadczonych fotografow - srednio zaawansowanych lub profesjonalistow z dosc dlugim stazem i wszystkie wygladaja na szczere. Sa niskie oceny wystawione przez wymagajacych i przez takich co sie z Lki przesiedli lub Lki uzywali. Ta opinia... w swietle pozostalych 26 wyglada co najwyzej na scieme jakiegos frustrata.Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Oczywiscie kliknalem na "report this review" .
Tak, przeczytałem wszystkie pozostałe. :) Ja nie twierdze, że ten obiektyw jest zły z powodu tej jednej opinii, ale pokazuję, że takowe też się zdarzają. Ciekawy jest tylko rozrzut ocen. Mało jest pośrednich. Albo się ludzie zachwycają, albo kompletnie gnoją - jak w wyżej wymienionej...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Bardziej martwić może opinia z drugiego linka, jaki zacytowałem, o tym, że zdarzają się "trefne" egzemplarze (może taki właśnie dostał tamten koleś). Jeszcze gdzieś na sieci spotkałem się z tekstami w stylu "może mój był uszkodzony, ale..." nie pamiętam teraz gdzie to było...
Dla mnie to może być problem, bo obiektyw chcę kupić w USA i co jak mi się "trafi"? :?
[ Dodano: Wto Maj 18, 2004 3:40 pm ]
Jest jeszcze Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
http://www.sigmaphoto.com/Html/pages/24-60_exdg.htm
http://www.fotopolis.pl/index.php?go...a=1&e=1970
http://www.fotopolis.pl/index.php?go...a=1&e=1970
Hm... czyli jendak nie przeczytales pozostalych... Jedna na 27 to same 1ki, kilka 3/5 albo 4/5 i duuuzooo 5/5. Czyli: jedna ocena "gnojaca", kilka ocen szczerych (te 3/5 bo cos komus nie podpasowalo, najczesciej tym co pracowali wczesniej na Lkach) ale nie uznalbym je za "gnojace" , no i sporo zachwytow (najczesciej od tych co sie ze slabszego sprzetu przesiadali).Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Czyli juz na podstawie tych opinii mozna sie dowiedziec ze Tamron to taka wyzsza klasa srednia. Wiadomo ze to nie Lka - nigdy tego nie twierdzilem, tylko ze Lkom "podskakuje" 8) . Ale za ta cene i ta wage w gramach... nie ma nic lepszego, ale jak kogos stac na Lke to wiadomo ze niech lepiej kupi Lke.
Jakby mnie bylo stac to kupilbym Canon 24-70 2.8 L , Canon 16-35 2.8 L i Canon 70-200 2.8 L (albo 100-400 4.5-5.6 L ), ale zem oszczedny a jakosciowo wymagajacy ale nie az tak by sprzedac swoja nerke za sprzet ;) to mam cos jakosci przewyzszajacej sredniaczyli wlasnie Tamrona no i w podobnym stylu zamierzam dokupic niedlugo Sigme 70-200 2.8 EX - porownywalna ale niekoniecznie tak samo dobra jak Canon 70-200 2.8L.
Shit wszedzie happens. Sa egzemplarze 10D ze skopana ostroscia ktore trzeba tunowac w serwisie. Sa egzemplarze D70 z mniej lub bardziej widoczna mora ;) .Cytat:
Bardziej martwić może opinia z drugiego linka, jaki zacytowałem, o tym, że zdarzają się "trefne" egzemplarze
Z obiektywami moze tez byc roznie, moze gosc z kontroli jakosci akurat przespal ten obiektyw, poszedl w paczuszke i trafil do tego goscia.
Mailujesz do sklepu w ktorym kupiles i dogadujesz sie o wymiane (oczywiscie musialbys dostarczyc zdjecia z full exifem) - wtedy przesylka na koszt sklepu jest (gwarancja).Cytat:
Dla mnie to może być problem, bo obiektyw chcę kupić w USA i co jak mi się "trafi"? :?
Albo dogadaj sie ze sklepem przed zakupem w stylu "what if" - zadac pytanie przed zakupem zawsze mozna. I kup tylko w tym sklepie ktory stawia przesylke w razie potrzeby gwarancji.