Niestety to prawda.Cytat:
Niestety nikt nie sprzedaje w Białymstoku i musiałbym gdzieś jeździć, bo z rad wynika, że koniecznie trzeba obejrzeć stan.
Jak już pisałem monitor 2-4 letni może mieć bańkę w stanie niemalże idealnym i równie dobrze może być zajechany.
Ja swojego Della kupowałem nie daleko Bielska Białej. W firmie, która sprowadza przechodzony sprzęt z USA. Korespondowaliśmy droga mailową i umowa była taka, że jak się pojawi coś godnego uwagi to dadzą znać. Dali i pojechałem. W garażu mieli z 200 szt. różności, raczej szajsowatych. Dell przygotowany dla mnie okazał sie złomem z wypalonym kineskopem. Zacząłem grzebać, podłączać i testować. W końcu wybrałem z jakiś 20 szt takiego z zadrapaną obudową i uszczerbaną podstawką, za to idealny obraz. Kupiłem go za 600zł i jeszcze idealną 19'tkę za 500 na f-rę. W tym czasie robiłem fuchy w Krakowie więc chyba warto było przejechać ok. 200km :lol:
Może masz kogoś znajomego, mającego pojęcie o monitorach blisko sprzedawcy. Może on mógłby wybrać. Resztę, tzn. zapakowanie i wysyłkę zrobi sam sprzedawca.