Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
LukasS
Hahaha ale poszli po bandzie. To nawet wiecej niz zakladalem w najczarniejszym scenariuszu.
Właściwie to za tą cenę można kupić 5DIII, 6D i jeszcze zostanie na 50mm ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Właściwie to za tą cenę można kupić 5DIII, 6D i jeszcze zostanie na 50mm ;)
Wychodzi, ze to body bedzie mnie tyle kosztowalo co wszystkie pozostale jakie do tej pory kupilem od Canona.
Szczerze mówiąc ten aparat jest skierowany chyba głównie do fotografii ślubnej :D Generalnie dla portrecistów i do krajobrazu 5DS i 5DS R są*5d M 4 killerami :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Szczerze mówiąc ten aparat jest skierowany chyba głównie do fotografii ślubnej :D Generalnie dla portrecistów i do krajobrazu 5DS i 5DS R są*5d M 4 killerami :D
W fotografii ślubnej zrobisz wszystko co trzeba już 5DII a nawet starym 5D. 5DIII i 6D jest aż nadto OK do tego celu. Dla ślubniaków plusem może być DPraw i możliwości z nim związane.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Generalnie dla portrecistów i do krajobrazu 5DS i 5DS R są*5d M 4 killerami
5DS to body typowo studyjne, do robienia zdjęć ze statywu. Z mojego punktu widzenia krok w tył nawet z w stosunku do 5DII.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Opowieść "ambasadora" marki o 5D IV (radzę czytać uważnie, taki ambasador to ma fajne życie bo już używa "EF50mm f/1.4L II USM")
http://www.canon.pl/cameras/eos-5d-m...olo-pellegrin/
Jakoś mi to wcześniej umknęło. Ambasador nie tylko korzysta już z 50/1.4L II ale także z 28/2.8 II USM. Ten niedobry Canona. Tak długo ukrywać fajne szkła :mrgreen:
Ja tam w sumie się cieszę, ze kupiłem kiedyś mkIII za 10k, bo wychodzi ze to ostatnie porządne body, którego zakup do celów hobbystycznych można było versus kwota jeszcze jakos uzasadnić. Ciekawe czy teraz bedzie tak, ze Canon pomiędzy 6dII a 5dIV wpusci cos jeszcze za podobne pieniadze? Czy tez wywinduja ceny lustrzanek FF po to, żeby zrobić miejsce dla bezlusterkowca ff?
Tymczasem są pierwsze polskie ceny na nowe obiektywy
- 16-35 - 11 tyś
- 24-105 - 5300 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Obiektyw 1100$ w kicie, tyle samo co sam obiektyw. Dla 24-105L to jest 1000$ ale w kicie tylko 600$
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Tymczasem są pierwsze polskie ceny na nowe obiektywy
- 16-35 - 11 tyś
- 24-105 - 5300 zł.
To w 24-105 trafiłem kilka dni temu :-) ale z 16-35III to juz w ogóle dają do pieca. I znów mój 16-35II za 4800 jest piękny :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Obiektyw 1100$ w kicie, tyle samo co sam obiektyw. Dla 24-105L to jest 1000$ ale w kicie tylko 600$
nie rozumiem?
https://www.bhphotovideo.com/c/produ...m_f_4l_is.html
czy w zestawie czy sam kosztuje tyle samo co jest dziwne,w zestawie powinno byc co najmniej o 100 taniej
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
No właśnie, dla wersji 1 było to 1000$ a w kicie 600$ więc istotnie taniej.