Odp: Bezlusterkowy zestaw wyprawowy
Bo miałem tak 5 lat dopóki nie przesiadłem się na jeden obiektyw. Miałem 17-40 + 70-200, potem 12-24 + 70-300, ale 28-300 to był strzał w 10, chwała Tamronowi za wypuszczenie tego szkła dwa lata temu. Nie chcę już wracać do przepinania co chwila szkieł na szlaku. Czas się traci, kadry uciekają, matryca się brudzi. Ew. czasem zabieram Sigmę 12-24, bo jednak to szkło robi niesamowitą robotę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Bo miałem tak 5 lat dopóki nie przesiadłem się na jeden obiektyw. Miałem 17-40 + 70-200, potem 12-24 + 70-300, ale 28-300 to był strzał w 10, chwała Tamronowi za wypuszczenie tego szkła dwa lata temu.
Fuji ma w sumie prawie to samo, tj. z trochę krótszym długim końcem (ekwiwalent 200 mm).
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Bo miałem tak 5 lat dopóki nie przesiadłem się na jeden obiektyw. Miałem 17-40 + 70-200, potem 12-24 + 70-300, ale 28-300 to był strzał w 10, chwała Tamronowi za wypuszczenie tego szkła dwa lata temu. Nie chcę już wracać do przepinania co chwila szkieł na szlaku. Czas się traci, kadry uciekają, matryca się brudzi. Ew. czasem zabieram Sigmę 12-24, bo jednak to szkło robi niesamowitą robotę :)
Cześć. Moim.. choć nie tylko - zdaniem, zdjęcia które masz w swojej galerii wykonane 5D z 17-40 są najlepsze ze wszystkich jakie tu prezentujesz. Czasami nawet pokazuje innym różnicę w obrazowaniu między obecnie posiadanym przez Ciebie zestawem a wspomnianym 5D. Szkoda że wtedy nie zaopatrzyłeś się w szare połówki - zyskał byś jeszcze więcej.
Ja sobie ostatnio sprawiłem 100d, w sumie bardziej dla drugiej połówki, ale no mam dostęp i myślę czy na wycieczki nie targać właśnie 100d.<br />
Miałem kilka razy na spacerze z kitem 18-55 stm i przy obróbce w porównaniu z 5d czy 6d to jest jakiś dramat :( płakać się chce, od razu wychodzi sraka z czarnego i z cieni :( ledwo co się suwakami ruszy i już kaput. Chciałem dokupić 10-18 i 55-250 stm i taki wycieczkowy zestaw ważyłby 1kg, ale po kilku próbach obróbki mam spore obawy jak to wyjdzie..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
znaczy stara prawda ;
nie ma tanio i dobrze
przynajmniej w fotografii
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
znaczy stara prawda ;
nie ma tanio i dobrze
przynajmniej w fotografii
Ta zasada dotyczy wszystkich dziedzin, niestety
Albo kwestia wymagań. To prosty amatorski aparacik. Ja tam z efektów byłem bardzo zadowolony.
Sprzęt sam zdjęć nie robi. Od zawsze powtarzam, że wolałbym np. na ślubie profesjonalistę z 300D niż przygodnego pstrykacza z 1Ds.
kwestia stylu podróżowania
myślę ze dla większości taki zestaw spełni potrzeby
u mnie priorytet to bateria
właśnie zaliczyłem kolejny 10 dniowy trip z plecakiem bez ładowarki
3 baterie idealnie wystarczyły
Becekpl - niezły wynik! Ile zdjęć zrobiłeś i jaką puszką?