Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Dopisz jakies swoje spostrzeżenia z używania tej rury.
Najważniejsze to że ciężka:)ale dobrze się nosi na pasku mocowanym do obiektywu.Na pewno to że potrzebuje dużo światła, brzaskiem nie ma co nim robić zdjęć.Utrzymać 500-600 mm z ręki to jak dla mnie wyczyn :)Jak na razie to najlepsze udane kadry wychodzą mi z odległości max 10-20 m.Na dalszych odległościach już widać falowanie powietrza,czy jak to się nazywa :)Za mało czasu mam na dłuższe pobawienie się tym obiektywem.Ogniskowe 500-600 mm muszę okiełznać :)Jak znajdę chwilkę to przetestuję go na różnych odległościach i ogniskowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Najważniejsze to że ciężka:)ale dobrze się nosi na pasku mocowanym do obiektywu.Na pewno to że potrzebuje dużo światła, brzaskiem nie ma co nim robić zdjęć.Utrzymać 500-600 mm z ręki to jak dla mnie wyczyn :)Jak na razie to najlepsze udane kadry wychodzą mi z odległości max 10-20 m.Na dalszych odległościach już widać falowanie powietrza,czy jak to się nazywa :)Za mało czasu mam na dłuższe pobawienie się tym obiektywem.Ogniskowe 500-600 mm muszę okiełznać :)Jak znajdę chwilkę to przetestuję go na różnych odległościach i ogniskowych.
Zima to dobra pora na testy 600mm :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Zima to dobra pora na testy 600mm
Ja nie mam zim:)już mam ok 19 C w dzien
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Ja nie mam zim:)już mam ok 19 C w dzien
Na zdjęciu widać ze masz zimę
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Na zdjęciu widać ze masz zimę
Te kaczory to na tle szarych wiklin,fakt, pora zimowa jest ale nie taka jak w Polsce.U mnie spada raz może 2 razy w roku ok 1-5 cm śniegu i znika po jednym dniu.Choć 20 min samochodem gdy zjeżdżam niżej to tam dzieci w ogóle nie wiedzą jak wygląda padający śnieg:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
dzieci w ogóle nie wiedzą jak wygląda padający śnieg
Sam nie widziałem wicej niż 2-3 razy padającego śniegu tej zimy.
A tak liczyłem na solidną zimę z mrozem i śniegiem :(
Konie to lubię, a tu jeszcze fale za nim.
Trochę tak "leniwie" siedzi w siodle.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Konie to lubię, a tu jeszcze fale za nim.
Trochę tak "leniwie" siedzi w siodle.
Może tu ciut więcej dynamiki i konia i amazonki , ale ja się na tym nie znam :)
12.
MORZE,DZIEWCZYNA,KOŃ 1 by bogdan l, on Flickr
Rura widać ma potencjał ;-) Najwyżej oceniam kaczkę nr 7 (fajne spojrzenie). Natomiast zdjęcia w stylu 4,8,9 zdecydowane "nie".