Odp: stocki i sprzedaż zdjeć
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
A swoją drogą ciekaw jestem ilu z użytkowników tego forum żyje ze stocków?
Żyć się nie wyżyje . .Ale dorobić jakąś cyfrę w miesiącu można -jak najbardziej.Inaczej się to ma do fotografii produktowej.Tu już można -choć z poświęceniem - zarobić na siebie.Ze stocków można jedynie raz na jakiś czas za sprzedaż na wyłączność zarobić jakąś cyfrę z 3 zerami po niej :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Landszafcik... a to niespodzianka.
Spodziewałem się czegoś bardziej generycznego, użytecznego biznesowo, w stylu "uścisk dłoni dwóch krawaciarzy".
Merde , życie jest pełne niespodzianek :)Ty charujesz nad detalami a ktoś podczas spaceru zarobi na widoczku :)Co nie ujmuje nic autorowi powyższego zdjęcia :)
Italy - ja żyję ze stocków:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Dobra robota Tomek!
dzięki wielkie;) zająłem sie tym po paru latach, gdzie robiłem foty i....i byly tylko na dysku. Z lenistwa tylko na jednym stocku wystawiam foty, ale wiem, że niektórzy z tego potrafią żyć. Jednak wymaga to ciezkiej pracy, cierpliwosci, systematycznosci i-> najlepiej robić pod stocki foty a nie tak jak ja- hobbistycznie, turystycznie dodaje wszystko, bez skupienia sie na jakieś kategorii zdjeć, poszukiwania niszy. Ogollnie powaznym ludziom nie polecam:D wkurza sie człowiek tylko jak odrzucają foty z byle powodów;) ale komus kto ma czas, duzo zdjeć i...i np szuka $ na jakis obiektyw "marzeń" to warto;)
Macios - niesamowity poziom, fajny styl prac -> z ciekawości mogę zapytać ile miesięcznie wyciągasz na samym shutterze?