Odp: Jaka lampa do 5D Mark III ?
Jeszcze podobno są Voeloon... jako zamienniki Canona. Ktoś miał z nimi do czynienia?
Do czego maja byc te lampy?
Jeszcze są Metze, Bolty, Nissiny, Vivitary, Bowery, nie wiem co tam jeszcze... plus wszelkie chińskie wynalazki z dowolną nazwą na obudowie :) jest w czym wybierać kolego. Kurde, tak to jest jak ktoś nie mający pojęcia o niczym kupuje sprzęt do pracy, o której jeszcze też nie ma pojęcia... Stać Cię na systemówki - bierz systemówki, to takie proste. I dyfuzor jakis sobie kup, bo skoro nie potrafisz się posługiwac lampą, to dyfuzor zniweluje nieco tego objawy na zdjęciach :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Do czego maja byc te lampy?
Jak to "do czego", do zdjęć, a dokładniej
Cytat:
Zamieszczone przez
memoryzone
potrzebuję pilnie zrobić zdjęcia we wnętrzu i przydałaby się jakaś lampa. Nie wiem która lepsza, która się nadaje, dlatego pytam. Czy jest w tym coś złego? Niestety muszę dokonać zakupu w przeciągu max 24 godzin, dlatego tu jestem i nieśmiało liczę na przyjacielską pomocną dłoń...
:)
We wnetrzu: wnetrza, osob, przedmiotow. Jak masz prad to kup studyjna lampe za ulamek ceny systemowki o mocy 10x wiekszej.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
We wnetrzu: wnetrza, osob, przedmiotow
A to jest jakaś różnica? (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;) )
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
A to jest jakaś różnica? (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;) )
Malym speedlightem ciezko oswietlic 20 osob w "pomieszczeniu".
Z reszta admin powinien sprawdzic IP petenta. Smierdzi mi to poducha. Nie lepiej z reszta zapytac mam 1dx jak tym robic ladne zdjecia.
600EX RT i spokój na lata
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Malym speedlightem ciezko oswietlic 20 osob w "pomieszczeniu".
W pomieszczeniu może być łatwiej niż na otwartej przestrzeni, gdy nie ma od czego odbić, ale i tak nie traktuję tego wątku poważnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
W pomieszczeniu może być łatwiej niż na otwartej przestrzeni, gdy nie ma od czego odbić, ale i tak nie traktuję tego wątku poważnie :)
Zalezy jakie sciany ;)