Odp: Jaki obiektyw do pierwszych zdjęć ślubnych?
Cytat:
Zamieszczone przez
titit
Nie, kazdy pstrykacz ma swoje zdanie na ten temat tylko chcialbym zainwestowac w normalne szkla pod tym kontem oraz wiedze i stad moje pytanie a 16-35 malo kto chyba uzywa do tych celow bo wszystkie posty a przynajmniej 99% to mowa o stalkach: C24, C35, C50, C85 I C135...
Nie, dlaczego?
Z powodzeniem na ślubie używam to co mam w stopce
A tydzień temu bez 17-40L nie byłbym w stanie zrobić wesela bo sala była malutka, królowało 17-24mm
Cytat:
Zamieszczone przez
titit
A czy ktos na slubach foci 16-35mm?
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Tak a bo co?
Do założyciela wątku:
1100D plus szkło na "s" i bez lampy na weselicho???
Normalnie kamikaze...
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Tak a bo co?
Do założyciela wątku:
1100D plus szkło na "s" i bez lampy na weselicho???
Normalnie kamikaze...
No i jak to wychodzi? Bo 99% foci jak czytam na stalkach. Spawarka w ruch chyba tez idze bo to tylko 2.8 a nie 1.4, czy daje rade bez?
Cytat:
Zamieszczone przez
titit
Bo 99% foci jak czytam na stalkach.
No i?
A jaki to zoom?
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
No i?
No i chce sie dowiedziec jak to wychodzi i czy lampa konieczna?
Cytat:
Zamieszczone przez
titit
No i chce sie dowiedziec jak to wychodzi i czy lampa konieczna?
No i wychodzi.
Czemu ma nie wyjść? Jak jest ciemno to i stałki ci nie pomogą. Kiedyś na tym forum żeby coś napisać to musiałeś mieć 5DII i 70-200 2.8 LIS. To tak półżartem...
Lampka "po mojemu" jest konieczna.
Po drugie primo. Fotka ślubna musi wyrażać jakieś emocje, uchwycić moment. Tu jest pies pogrzebny. Zdjęcia z malutką GO nie będą super tylko dlatego że nos masz ostry a oko już nie. Poza tym zum jest jak dla mnie wygodniejszy w użyciu. Zaraz mnie kotleciarze zlinczują ze ani 24 ani 35 ani 50...Na uspokojenie. Robię śluby jako drugi dla własnej frajdy.
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
No i wychodzi.
Czemu ma nie wyjść? Jak jest ciemno to i stałki ci nie pomogą. Lampka "po mojemu" jest konieczna.
Po drugie primo. Fotka ślubna musi wyrażać jakieś emocje, uchwycić moment. Tu jest pies pogrzebny. Zdjęcia z malutką GO nie będą super
No oczywiste ze w ciemnosciach to lampa obowiazkowa a i oczywiste jest to ze musi byc jakas emocja wiec chyba trza trzaskac ile wlezie bo i tak przeciez pozniej nie wszystko laduje u mlodej pary. A niby dlaczego zdjecia z mala GO maja byc nie fajne? Jak jest klimat to chyba nie musi byc na kazdym zdjeciu magiczna GO, czyz nie prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Robię śluby jako drugi dla własnej frajdy.
Szukalem na forum jakiegos watku o tym jak zalapac sie na drugiego i nic nie znalazlem. Jak ten temat ogarnac czy masz jakis pomysl i mozesz podsunac? Z gory THX
Cytat:
Zamieszczone przez
titit
A niby dlaczego zdjecia z mala GO maja byc nie fajne?
Nie napisałem że są niefajne.
Napisałem że mała GO nie zagwarantuje fajności zdjęcia.
Co do bycia drugim to ciężki temat, bo kotleciarz który z kotleciarstwa żyje raczej nie będzie chciał szkolić konkurencji.
W moim przypadku dopomogła moja praca. Jako że jeżdżę to tu to tam to jednego razu trafiłem kolesia fotografistę. Spytałem grzeczniutko a on powiedział że spoko. No to jak dla niego spoko to i dla mnie spoko.