Wszystko co nie systemowe jest do ogarnęcia ale wymaga pewnej tolerancji. Coś za coś - ja kiedy zaczynałem używałem Tamrona i też było OK, chociaż pracował trochę jak wiertarka. Zdjęcia jednak robił całkiem ładne.
Wersja do druku
Wszystko co nie systemowe jest do ogarnęcia ale wymaga pewnej tolerancji. Coś za coś - ja kiedy zaczynałem używałem Tamrona i też było OK, chociaż pracował trochę jak wiertarka. Zdjęcia jednak robił całkiem ładne.
Ładne foty zrobisz słoikiem;P
Kwestia poczucia estetyki i bardzo subiektywnego odczuwania ostrości szkła.
EF24-85 na nieupakowanej matrycy 10D robil bardzo przyjemne fotki. USM tez dawal rade. Mialem czarna wersje a co by bylo gdybym mial srebrna? :)
Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM (5540210726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
coś takiego znalazłem, ale dość drogi ten obiektyw.... Co oznacza to L przy nazwie obiektywu?
Czy ktoś może zaproponować jakiś zamiennik? Tamron? Warto wziąć zamiennik z lepszym światłem czy lepiej zostawić Canona?
Jeśli 24-105 jest za drogi to z 5D zupełnie dobrze spisze się 24-85 3.5-4.5 USM lub 28-135 IS USM
L to proszę ja Ciebie znaczy, ze obiektyw jest luksiury
ok dwa canony jakieś się tam znalazły te z linii L,
natomiast poleciła mi znajoma do krajobrazów/turystyki jeszcze tamrona - czy ktoś mógłby się wypowiedzieć?
Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bartek ... masz FF ziomalu :)
wyjaśnij mu co znaczy ff
generalnie wszystko mu wyjasnij;)