A czy przypadkiem nie ma na to wpływu włączona funkcja C.Fn III -1 Szukanie ostrości po utrac.AF?
Wersja do druku
Tak masz racje pomogło ale czy wyłaczenie tego chyba będzie miało wpływ na słabsze działanie AF podczas fotografowania obiektów w ruchu?
najlatwiej ustawic AF na innym przycusku i ostrzyc kciukiem
Witam,
opłaca się nabyć 5d mkII z przebiegiem 100 000 za 4500pln?
Body w bardzo dobrym stanie.
Pozdrawiam
Moim zdaniem tak. Nawet jak migawka padnie, to jestes do przodu.
dzięki za szybki odzew :grin:
Migawkę masz na gwarancji jeśli są dowody zakupu.Nawet się nie zastanawiaj tylko kupuj.:lol:
Witajcie, udało mi się spełnić marzenie i nabyć swojego upragnionego 5D mkII :)) a przesiadłem się z 40D. Są jednak dwie rzeczy, które mnie zastanawiają i może lekko niepokoją dla tego zwracam się do Was z pytaniami:
- czy to normalne, że za każdym czyszczeniem matrycy przy włączaniu i wyłączaniu aparatu, pojawiają się takie ze 2-3 "piśnięcia"? Czy się tym nie przejmować?
- a druga sprawa związana jest głośnością migawki - wydawało mi się, że 5D ciszej 'strzela'... 40D nie należy do cichych i myślałem, że przy 5D będzie różnica a tutaj jest bardzo podobna głośność... To normalne? Czy któryś z użytkowników jednego i drugiego body mógłby rozwiać moją wątpliwość, czy u niego też tak jest czy jednak powinna być różnica..
Dzięki z góry za wyjaśnienie i odpowiedzi
Pozdrawiam,
Darek
W moim 5D MKII podczas wlanczania czy tez wylanczania jak wskazywalo czyszczenie matrycy nie bylo zadnego dzwieku a juz napewno pisniecia.
Jesli chodzi o glosnosc to 5DMKII raczej do cichych nie nalezy, czasem moze to byc nawet krepujace ;)