Odp: Canon EOS 5D Mark II
Witam! Jestem stosunkowo swiezo upieczonym wlascicielem 5D mk2. Wczesniej wykonywalem zdjecia Nikonem D7000 ktorego nadal posiadam i który ma sprawny AF. Przed zakupem 5 czytalem duzo na temat jej kulejacego AF ale na cale szczescie okazalo sie ze nie jest tak zle jak go wielu opisuje. Moze nie jest tak szybki jak w moim Nikonie ale doskonale poradzil sobie ostatnio w bardzo ciemnych cerkiewnych wnetrzach oraz radzi sobie z moja 3.5 córka wiec jestem zadowolony i uwazam ze nie taki diabel straszny jak go maluja.
no jesli radzi sobie w miare z samolotami i helikopterami to nie jest zle
Tak - kupiłbym mark II
Tak - jeśli miałbym kasę, to dołożyłbym do mark III
Cytat:
Zamieszczone przez
cycu007
Samolot duzy latwo trafic :)
pewnie statyka wklejona w niebo :)
Ja 5D Marka II jeszcze nie posiadam (mam 50D), ale mając kilka razy obcowania z 5D Mark II, nie przeszkadzał mi najbardziej AF (na środkowym)
tylko "Ogromniasty" Shuter Lag (czy jak się to tam zwie, po angielsku).
W porównaniu do 50D, to jest największy minus jak dla mnie, a o tym się mało mówi :)
Mózg się do tego przyzwyczaja. Ja posiadając mk2 nawet tego nie zauważam, a zdarza mi się robić zdjęcia np. tańczących. Z powodzeniem :-)
Jedna osoba robi ptaki w locie.
...a ja kocham ten aparat ;)
Oczywiście, że kupiłbym 5dmk3, ale nie stać mnie na taki wydatek w chwili obecnej, chociaż 7500pln nie jest małą kwotą jaką musiałem wysupłać na moją "dwójkę", dla mnie najważniejszy jest piękny obraz z jego matrycy, no i w końcu moje 50mm jest takie jakie miało być od samego początku ;)
Z 50D przesiadłem się na mark2 ...
Różnice w AF odczuwam tylko na bocznych lecz nie zawsze. Trzeba się nauczyć trafiać bocznymi i wtedy jest git.
Jestem pod wrażeniem jakości obrazka FF i jest dobrze więc w grudniu dokupię drugiego 5Dmk2 i bedzie jeszcze lepiej :)