z asg'owcami sobie myślę poradzimy - fort, o ile nie jest własnością prywatną, jest ogólnodostępny, więc mamy do niego takie samo prawo jak biegaczo/strzelacze z farbą, czy asgowcy...
Wersja do druku
z asg'owcami sobie myślę poradzimy - fort, o ile nie jest własnością prywatną, jest ogólnodostępny, więc mamy do niego takie samo prawo jak biegaczo/strzelacze z farbą, czy asgowcy...
Co do soboty to chętnie bym się wybrał, tylko dopiero w piątek wieczorem będę wiedział czy będę miał czas.
sobota rano wstępnie mi pasuje - jak tylko małżowina mi czegoś nie zaplanuje :D
dokładniejsze info to takie, że asg-sowcy zaczynają zwykle o 10:00 :> pojedyncze jednostki przychodza wczesniej i czasem nawet popozuja troche do zdjec ;) tak było i przedwczoraj
mi to obojętne. Im więcej osób tym lepiej. W zasadzie jakoś max dobrze Krakowa nie znam. Więc jestem otwarty na propozycje.
Ogólnie dobrze sie jest wybrac rano, tak koło 6. Nie ma dużo ludzi i mozna spokojnie pofocić - bydło jeszcze śpi.
Cześć wszystkim, co do sobotniego pleneru to jeszcze się nie daklaruję, chociaż jest to fajna idea :)
proponuję wyjście w miasto (Rynek i okolice) w ten czwartek 10 grudnia ok.godz. 19ej, ulice Krakowa są teraz niepowtarzalnie oświetlone, pojawiły się anioły i inne akcenty świąteczne, chętnych proszę o wypowiadanie się na forum :) pozdrawiam E.
Będąc ostatnio na Rajdzie Barbórki, miałem okazję zobaczyć świąteczną iluminację w Warszawie i robi to niezłe wrażenie. Brakowało tylko iskrzącego się śniegu i pustych ulic.
Jestem chętny na spacer w czwartek. Co do soboty to nie wiem jeszcze czy będę w tym czasie w Krakowie.
u mnie jeszcze ciągle sezon ślubno-obróbkowy, więc niestety się z Wami nie zabiorę na razie...
Canis : wybieracie się do jakiegoś gospodarstwa rolnego, że Cię martwi obudzone 'bydło' ? Uważaj na byczki, kowboju hehe ;-)
patrzyłem dziś do swojego kalendarzyka i przypomniało mi się, że mam wizytę u dentysty o 15,30. Więc mógłbym być w Krakowie tak do godziny 13. Bo muszę dojechać do siebie. Więc o której i gdzie miejsce "zbiórki" ?
Miejsce spotkania:
plac Nowy (Kazimierz)
godz: 9.00 chwileczkę zawsze można poczekać
ja planuje się zmyć ok. 13 bo muszę jeszcze dojechać do domu.
Więcej szczegółów na pw (telefon itp.)
Jak możesz to poślij mi na priva numer telefonu. Jeszcze nic nie wiem na temat soboty.
Jedno z wczoraj:
Chyba wszystkie zbyt ciemne...
Canis jak dla mnie to Twoje troche za ciemne jest - Roberta raczej OK (może poza tym z płytami ;-) ) więc może sobie pojaśnij monitor hehe :P
A mniej poważnie to jak jest zima to musi być zimno, a jak jest noc to musi być ciemno nie ?? :P
No i pochodziliśmy po Kazimierzu, niestety mocno ograniczenia przez czas. Pod wieczór wrzucę coś. Raczej szału nie będzie, dopiero pierwsze kroki, ale zawsze coś się nauczyłem.
Na ostatnimi mini-plenerku padl pomysł aby zrobic jakies takie podsumowanie minionego roku. Polegało by to na tym, że każdy wybierze ze swoich zdjęć zrobionych w 2009 roku ok. 10 najlepszych/najważniejszych zdjęć (może byc mniej, może być też wiecej) i zrobimy jakąs prezentację. Każdy powie kilka słów o swoim zdjeciu. Można by to zrobić w jakiejś knajpce z rzutnikiem, u mnie na uczelni (ale wtedy odpada piwkowanie), bądx też u kogoś w domu kto dysponuje białą ścianą (projektor i laptopa zapewniam).
Pomysł bardzo ciekawy. Ja bardzo chętnie (jeśli będzie to jakiś w miarę dzień) lecz raczej w roli obserwatora (jeśli ja w ogóle wchodzę w grę).
Kraków o zmierzchu szczególnie w okresie świątecznym wygląda bajecznie, paleta barw, świateł, nastrój.
I takie są Wasze fotki Elisabeth, Robercie, nic dodać, nic ująć:)
Pozdrawiam serdecznie :)
Może by się tak wybrać grupą i polować na dekoracje świąteczne??
piezak nie możesz poczekać na kolegę? Dekoracje nie uciekną tak szybko.
Ostatnio doszedłem do wniosku że jest ich na prawdę dużo w Krakowie.
Nie tylko mosty ale i wiadukty.Miejsca takie jak ronda(mogilskie...)...nie mówiąc o centrum.
Spokojnie na razie nikt się nie zgłosił:P
jestem za. dekoracje są fajne, przede wszystkim światełka.
piezak: Jakieś dziwne te zdjęcia. Strasznie zaszumione, z dziwnymi obwódkami naokoło ciemniejszych partii. Trąca mi to jakimś HDRem a automatu.
Nie to 30sec,f11 :) i wywołanie z RAW.
Co najmniej dziwne to wołanie RAWów. A jaki to był aparat?
400 D z kitem
ja robilem ponad zdjecie ponad 5 minut z przysloną 10 i nie mialem takich... niespodzianek xD aparat EOS 350D z kitem od 450D
Powiedzmy że stosowałem dość agresywną obróbkę,w czasie której wyszły szumy.
kolory jeszcze dziwne xD a cóż to za agresywna technika jeśli mozna wiedzieć ?
korzystam z camera raw 4.0
-wyciągnięcie na max 2 parametrów fill light, black
-kontrast troche
Kolory tez wynikają z sposobu oświetlenia sztucznego
nieznam tego programu... korzystałeś może z DPP ?? ja tez dlugo swiecilem w moją 350-tke sztucznym swiatlem, wawel fociłem i nie mialem takich kolorów :D
nie,nie miałem okazji opcja pleneru może 27?? To niedziela.
ja na każdą propozycję jestem otwarty ;] więc mi wstępnie pasuje. ktos jeszcze?
są chętni na focenie 27 grudnia?
Ja wstępnie tak, jeszcze nie na 100%.
27 Grudnia 16:30 pod brama floriańską, kto chętny niech przybywa:)
powinienem się zjawić :)
o fajnie że będzie nas więcej:D
im wiecej tym lepiej :D
ja być