Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
Dla za interesownych ML-em
Cytat:
Zamieszczone przez
pemstudio
Dla za interesownych ML-em
o lol. już zrobili? Szybko. Musze przetestować
Cytat:
Zamieszczone przez
enforces
o lol. już zrobili? Szybko. Musze przetestować
Na razie dotarli do portu by uruchomić w 650D ML. Na wersje testową trzeba będzie chwilę na pewno poczekać.
Nie jest tak dobrze, im dłużej używam, tym więcej nietrafionych zdjęć. I nie uważam tego za normę. Sprzęt "leci" do serwisu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Mnie zaskoczyło info o AF, że chyba ne jest tak odobrze, ale to może niech użytkownicy 650d się wypowiedzą.
może problem leży w obiektywie lub technice fotografowania ??? możecie podać tego linka, z którego wynika że AF w 650 jest schrzaniony ??? zresztą nie jest tajemnicą że tacy giganci jak c czy n robią wszytsko co w ich mocy, aby AF maxymalnie źle współpracował z niesystemowymi szkłami i w ten sposób eliminują niezależną konkurencję
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
może problem leży w obiektywie lub technice fotografowania ??? możecie podać tego linka, z którego wynika że AF w 650 jest schrzaniony ??? zresztą nie jest tajemnicą że tacy giganci jak c czy n robią wszytsko co w ich mocy, aby AF maxymalnie źle współpracował z niesystemowymi szkłami i w ten sposób eliminują niezależną konkurencję
Nie muszą robic nic wystarczy ze niema specyfikacji jesli ustawiasz cos na zasadzie czarnej sktrzynki to zawsze trafisz opcje ze coś nie zadziała tak jak powinno i latami bedziesz dochodził do prawidłowych ustawień.
Dzisiaj był u mnie klient z 650d , i ku memu zdziwieniu w dość kiepskim świetle Tamron 17-50 VC nie chciał spudłować ! Moja 40d się nie umywa nawet.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
Nie jest tak dobrze, im dłużej używam, tym więcej nietrafionych zdjęć. I nie uważam tego za normę. Sprzęt "leci" do serwisu.
A nie zakurzyły Ci się po prostu czujniki AF? Przedmuchaj je z gruszki i zobacz.
Zakup był tuż, tuż, ale przeczytałem to :(
Szał zakupów. UOKiK ostrzega klientów
Nie powiem, piękna reklama dla Canona.
W teście optyczni zauważyli problemy ze współpracą Sigmy 30mm 1,4 z 650D.
Czy ktoś ma tą Sigmę z 650D i może to potwierdzić?