Wiesz.. Czasy synchronizacji z lampami nie zależą tylko od migawki w aparacie.
U kogoś robiłem, nie znam modelu, ale 1/200 na 5II jest osiągalna.
Za to u znajomego na chińszczyźnie 1/160 w 1DmkIV wychodzi z paskiem..
Wersja do druku
spokojnie na skyportach 5dmkI i 5dmkII synchronizują na 1/200 więc nie sądzę żeby w tej kwestii coś się zmieniło
bardzo fajna zabawka tym badziej ze ma konstrukcje af z nowej jedynki
ale cena nie mala... coz, moze za pare lat hehe
U mnie na Skyportach nie synchronizuje 1/200 ( i na wszelkich lampach : od najtanszych D-lite , przez RX na Quadra'ch konczac ) ... Na Profoto Air tez nie, i probowalem znajomej Broncolor ( monobloki, scoro i senso ) na PW - tez nie...
Po kablu tez nie... nawet skyport z PC
Jedyna opcja ( jesli mnie pamiec nie myli, testowalem dosc dawno ) , to wyzwalanie fotocela z 580ex2 na stopce. Ta opcja jak najbardziej mnie nie interesuje.
Sorry, ale mine nie interesuje "jest osiagalne" . Jest 100% ( zawsze ) albo nie istnieje.
Dlatego bede obstawal , ze 5d2 ma synchro 1/125 .
Zreszta, to nie tylko moja opinia : wystarczy zajrzec na blogi (znanych) fotografow : maja ten sam "problem" ... .
- niespotykany zakres użytecznego ISO: http://www.dpreview.com/galleries/re...ht-iso-samples
- pełna dynamika AF
- 6 kl/s przy 22MPX
-AUTO ISO w pełni użyteczne
- kodekowanie filmu (rewelacja!)
i Ty naprawdę nie widzisz na co myśmy czekali :)
25600 przypomina mi 1600 z 40d :)
Chodzą słuchy, że póki co 5D mkII zostaje w linii. Podobno nigdzie nie napisali, że go przestają produkować, a w którymś wywiadzie przedstawiciel Canona nie zaprzeczył kiedy go o to zapytali.
Czy ktoś znalazł gdzieś jakieś rzetelne info o tym? Byłoby to ciekawe jeśli prawda.
Byłoby to logiczne i zachowało konsekwencję w cenach poszczególnych modeli 7d, 5dmkII, 5dmkIII, 1dx. Jeśli to prawda to o żadnym spadku cen nie ma mowy.
ładne stopniowanie
7d,super crop
5dmkII, tani FF
5dmkIII, wypasiony FF
1dx wypasiony FF profi reporterski
Juz sie ciesze na tanie 5DI takie do wozenia w aucie :):), na plaze i na wakacje