Odp: [waldekgdynia] Odbicia
Hi...
Waldek. Na pierwszy rzut oka portret jest wycyzelowany. Ale....
Całkiem niedawno nauczyłem się jednej prawdy. Skomponuj tło.. bo główny motyw sam "wyjdzie". Modelka jest piękna i intrygująca. Stylizacja także. Ale... ma rogi z gałązek. Tło jest zbyt agresywne. Zbyt związane z twarzą modelki. Gdyby się dało ją wyszopować z tła... ech... :).
Pozdrawiam...
Pozytywny dla mnie układ kolorów. Troszkę mi podłoga nie pasuje, ale nie wiem czemu.
Waldek - dlugo nie bylem na forum i widze zmiane "patrzenia" na swiat - nie tylko forma i ksztalt ale takze kolor - oba ze 151 sa dobre, uzupelniaja sie.
Jakby powiedzieć, po tych architektonicznych perełkach, 152 jest... dziwne ze względu na kolorystykę. Natomiast w obu czerwonych depresjach spod nr 153 nie leży mi punkt ostrości.
[153 pierwotne usunięte.num. uległa zmianie.]mod. janmar
to w końcu jaka jest ta deprecha?
jesienna, zimowa, wiosenna (kwiatki), a może psychiczna (wnikająca z braku weny)?
zdjęcia po prostu banalne, żadna filozofia im nie pomoże
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
to w końcu jaka jest ta deprecha?
jesienna, zimowa, wiosenna (kwiatki), a może psychiczna (wnikająca z braku weny)?
zdjęcia po prostu banalne, żadna filozofia im nie pomoże
Pewnie, że banalne, jak 99% zamieszczanych fotek.
I nie ma tu żadnej filozofii.
Po prostu zdjęcia.
Waldek - widze dalsza ewolucje w postrzeganiu rzeczywistosci. Oba ujecia dobre - i inne od tych kilka miesiecy temu. Oba zdjecia takze tym razem (wg mnie oczywiscie :-)) o zupelnie innym pomysle i przekazie. Pierwsze - natura - zadnych katow i zdeklarowanych prostych linii ale mimo to daje ulozony przekaz - poprzeczne linie nie przeszkadzaja a uzupelniaja obraz. Drugie - wg mnie swietne w swoim rodzaju - ktos powie "jedno pudlo na scianie" - ale odbice daje tyle plaszczyzn i glebie - nawet ta ledwie dostrzegalna niebieska plaszczyzna robi swoje.
Inaczej patrze na swiat ale Twoje zdjecia do mnie przemawiaja.
154 - obrzydliwe w swojej perfekcyjności. wkurzasz mnie.
155 - lekko leci w lewo choć tego prawie nie widać - Salvador Dali normalnie. wkurzasz mnie.
dobrze, że "kfiatki" mi nie leżą bo bym Cię znienawidził :) - wkurzasz mnie