chyba zle miejsce na to pytanie, ale jezeli chodzi o twoj problem, to swego czasu bylo glosno o takich przypadkach i nie wiem czy nie naprawiaja tego za darmo, trzeba by sie dowiedziec.
Wersja do druku
chyba zle miejsce na to pytanie, ale jezeli chodzi o twoj problem, to swego czasu bylo glosno o takich przypadkach i nie wiem czy nie naprawiaja tego za darmo, trzeba by sie dowiedziec.
panowie z żytniej robią sobie chyba ze mnie jaja... 2 raz wysłałem obiektyw do kalibracji, za pierwszym razem wrócił z wymienionym usm i front focusem. Teraz starają mi się udowodnić, że sprzęt jest sprawny technicznie, nie mają na uwadze zdjęć testowych, które wysłałem im na maila oraz wypaliłem na cd gdzie jak byk widać, że szkło sobie nie radzi z łapaniem ostrości. Delikatnie wyjaśniłem im, że sprzęt będę wysłał do skutku aż się z tym nie uporają, na co dostałem odpowiedź, że jeśli jeszcze raz wyślę sprzęt (objęty gwarancją) zostanę obciążony kosztami wysyłki. cyrk jakiś i paranoja zarazem..
coś mi się zdaje, że zgłoszę to do rzecznika praw konsumenta bo krew mnie zalewa jak po raz enty tłumacze im w czym problem a oni dalej swoje.
Jesteś n-tą osobą, która pisze o front fokusie po kalibracji na żytniej... Podejrzewam, że sam koncern puszcza bąki i w zależności od wersji softu mamy różne "fenomeny". z biegiem czasu mi przeszła złość i nawet rozumiem kolesi z żytniej: mówią treściwie by cię bardziej nie ****. I tak wiedzą jak się skończy ;)
Anyway... jeśli nie zarabiasz na foto to przejdź na system CDAF (jakiegokolwiek producenta; ja polecam Olympus E-PL1 lub Sony NEX-3). Tam błąd układu AF widać b. wyraźnie przed zrobieniem zdjęcia.
niestety opcja pozbycia się całego systemu canona odpada bo przymierzam się do zarabiania na fotografii. btw. brak kompetencji i ignorancja obsługi serwisu bardzo razi.
po paru mailach do seriwsu, zostałem delikatnie mówiąc olany i dostałem informacje, że sprzęt został wysłany kurierem. piękne podejście do klienta, tylko pogratulować!!!
Czy ma ktoś jakieś zachęcające przeżycia z tym serwisem? Wybieram się i chciałbym się dobrze nastroić. ;-)
Czasem zostaje tylko opcja załatwiania pewnych spraw osobiście , niestety . Canon Polska i tak w du@#% swoich klientów jeśli chodzi o sprzęt foto.
Nie napawa to optymizmem.