Cytat:
Zamieszczone przez
snowboarder
Pozwolisz, ze od giertychow, rydzykow i innych kaczych dupkow
niczego nie bede sie uczyl.
Widzę, że istotnie odbiegasz poziomem dyskusji i kulturą (zwłaszcza słownictwem. Ale może w Ameryce takie wulgarne wyrażenia są modne. Co kraj, to obyczaj.
Cytat:
Jak dla mnie Polska tym samym przestala byc tematem
wartem jakiegokolwiek zainteresowania. Znudzilo mi sie...
Znaczy, że już więcej w tym wątku nie będziesz pisał? Jaka szkoda :lol: Zwrócę tylko uwagę, że to, co teraz tak krytykujesz, jest właśnie specyfiką AMERYKAŃSKĄ.
Cytat:
Zamieszczone przez
popmart
Zaprzeczać teorii ewolucji to zaprzeczać całej biologii !!!
A zaprzeczając fizyce Newtona Einstein zaprzeczył całej fizyce. A potem skończył się świat. Pewnie nie wiesz, ale nauka polega na zaprzeczaniu istniejących teorii.
Cytat:
Teoria ewolucji mówi o przystosowywaniu i zmianie cech gatunkowych zależnie od środowiska w którym ten gatunek żyje i jest nie do OBALENIA !!!!
Niewątpliwe, gdyż nie została udowodniona. Z drugiej strony, istnieje wiele faktów ją podważających.
Cytat:
Człowiek także się przystosowuje i zmienia np w kosmosie w wyniku skrajnie odmiennych warunków niż te które ukształtowały naszą biologię następuje gwałtowna i dramatyczna zmiana naszej biologii, i zapewne w ciągu kilku pokoleń powstałbyzupełnie nowy gatunek człowieka !
Ja chyba wyewoluuje sobie trzecie płuco. :lol: Drastyczna zmiana biologii, jak patrze na niektórych, to mogę uwierzyć :lol:
Cytat:
tu przykład: człowiek i szympans ma 95% wspólnego materiału genetycznego i tak są genetycznie bliżsi sobie niż 2 najbardziej odmiennych genetycznie ludzi !!! . człowiek ma 50% wspólnych genów uwaga z BANANEM!!! .
Hehehe, niniejszum całkiem skutecznie ośmieszasz genetykę. Wyobraź sobie, że dwa programy komputerowe mogą być sobie ideologicznie i algorytmicznie bliskie nie mając wspólnej ani jednej procedury, czy kawałka kodu. Z kolei programy mające 95% wspólnego kodu mogą mieć diametralnie inne zadania.
Cytat:
EWOLUCJA jest FAKTEM NAUKOWYM OBSERWOWALNYM I POTWIERDZONYM W BADANIACH BIOLOGICZNYCH odnosi się zarówno do większych organizmów jak i do mikroświata w którym jest obserwowalna nawet w krotkim czasie
Właśnie nie. Jest tylko próbą dopasowania teorii do świata. I nie jest obserwowalna w krótkim czasie. Zmiany wewnątrz gatunku to nie jest ewolucja, więc nowe odmiany mlecznych krów nie liczą się.
Cytat:
Ja uważam Cię Tomku jednak za inteligentnego człowieka i myślę że nie musisz się podpisywać pod głupotami takich radykałów i NIEUKÓW jak Giertycholudki i uważam ze jest miejsce na inne punkty widzenia i od tego jest lekcja religii (jeśli już musi być).
Dziwne, że znałeś moje zdanie o ewolucji, nim je napisałem w tym poście. Jasnowidz widzę. Podoba mi się też zwrot "nieuk" w odniesieniu do każdego, z kim się nie zgadzasz.
Cytat:
Uff …. Ciekawe kiedy zaczną mówić że to właśnie słońce krąży wokół ziemi a właściwie wokół Polski ….
Ciekawe kiedy w końcu będą mówić w szkołach, że teoria Ptolemeusza była dokładniesza niż Kopernika. I że obie są równie poprawne/niepoprawne z fizycznego punktu widzenia.
Proszę szanownych dyskutantów, że nigdzie nie pisze o teoriach kreacjonistycznych, gdyż:
1. nie są sprzeczne z teorią ewolucji.
2. nie są naukowo weryfikowalne.
Nie oznacza to jednak, że są nieprawdziwe.