1 załącznik(ów)
Odp: [atsf] Wolni jak ptaki!
Sójka - fota byłaby fajna gdybyś miał lepsze światło a tutaj widać, że warunki były takie mocno średnie. Musisz kupić to 400/2.8 bo inaczej tego nie widzę :D
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Sójka - fota byłaby fajna gdybyś miał lepsze światło a tutaj widać, że warunki były takie mocno średnie. Musisz kupić to 400/2.8 bo inaczej tego nie widzę :D
Światło światłem, ale tu jest dramatyczna akwarelizacja obrazu z R7 i EF 100-400L II już przy ISO 1000, 1/400 s, przy standardowym odszumianiu szumu luminancji na poziomie 9,5 w DPP.
Przy odszumianiu na poziomie 5 widać już, ile detali się traci:
Załącznik 16158
Nie jestem przekonany, czy to efekt R7 czy DPP. Stawiam na to drugie. Porównaj z obrazem odszumionym przez LR "AI". Jak nie masz subskrybcji to może wersja demo też to potrafi, ewentualnie podrzuć komuś RAW-a.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Nie jestem przekonany, czy to efekt R7 czy DPP. Stawiam na to drugie. Porównaj z obrazem odszumionym przez LR "AI". Jak nie masz subskrybcji to może wersja demo też to potrafi, ewentualnie podrzuć komuś RAW-a.
To jest sumaryczny "efekt Canona" :mrgreen: Jeżeli producent sprzedaje mi aparat, który nawet z korpusu nie potrafi mi wypuścić przyzwoitego jpg, i wymaga to ode mnie subskrypcji jakiegoś obcego oprogramowania, to coś tu jest nie halo.
Takiego efektu akwareli nawet pierwsze matryce Xtrans w Fujifilm nie miały. Też wszyscy radzili, a rób w raw, to tylko jpg. Używaj innego programu itp.
Najgorszy przypadek był x-e2 który robił ponadto woskową piękna skórę. I wiele późniejszych xtrans nadal ten efekt miało.
Ale że Canon wpadł...
A może atsf ma po prostu pecha i ma jakiś felerny egzemplarz. Siedzę na kilku grupach FB i tam nie ma takiego narzekania na R7.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A może atsf ma po prostu pecha i ma jakiś felerny egzemplarz. Siedzę na kilku grupach FB i tam nie ma takiego narzekania na R7.
Ja też notuję okrzyki zachwytu nad różnymi sprzętami okraszone zdjęciami, które w pierwszym odruchu wywaliłbym do kosza :mrgreen:
2 załącznik(ów)
1277
Załącznik 16163
--- Kolejny post ---
1277 po "australijsku" ;)
Załącznik 16164
1 załącznik(ów)