W sumie racja, jak to człowiek czasami nie myśli :D. Dzięki za pomoc i gratulacje super fotka :D
Wersja do druku
Czytając wątek zauważyłem problem zarejestrowania się jeżeli ma się poniżej 18 lat. Ja rozwiązałem to w ten sposób - otóż kiedy rok temu się rejestrowałem ( miałem 16 lat ) wpisałem w formularz dane jednego z moich rodziców, wysyłając również ich dowód tożsamości. Następnie po zakończeniu całej procedury wszedłem do opcji mojego konta i podmieniłem na moje dane - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy ( po zmianie danych ) nie zażądali ponownego okazania dowodu tożsamości - możecie spróbować. Na potwierdzenie link do mojego konta na IS ;)
http://istockphoto.com/cinek20
byłby ktoś tak miły i mógłby mnie poprowadzić przez proces wysyłania pierwszych 10 zdjęć na SS przez gg?
naprawde byłbym bardzo wdzięczny za taką miłą pomoc
a jeżeli nie przez gg to chociaż krok po kroku jak wysyłąć fotki przez ftp, i późniejsze opisywanie ze strony.
bo robiłem tak, że wrzucałem przez ftp, wchodziłem na swój profil, później w "Waiting to be submitted" opisywałem fotki i klikałem "remove"
zrobiłem tak 2 razy .. i od dłuższego czasu nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi :/
help
jezuuu .. jezuuuu .. ale jest głupiiii, głupiii :)
na faktycznie to znaczy wycofaj, usuń hehehe
http://www.dict.pl/plen?word=remove&lang=PL
Fotki czekały na zatwierdzenie, a Tyś im je spod nochala zabierał :)
no fajna zabawa z tymi microstock'ami ;)
wczoraj wieczorem zarejestrowałem się na shutterstocku (w koncu wyslalem skan paszportu), dzisiaj rano wstawilem 8 fotek z moich okolic i jednej wycieczki, teraz wszedłem w swój profil i nie dość ze zdjęcia zostały już zatwierdzone to już mam 12 "downloadsów" ;)
Masz sie czym cieszyć ;] ja dalej walczę z nimi o dokumenty, mają już ich cały komplet, jak mi znów nie przyjmą to im jeszcze legitymacje studencką i kartę z biblioteki podeśle ;P Na fotoli wrzuciłem trochę zdjęć, wszystkie zaakceptowali ale jakoś niekoniecznie chcą je kupować ;(
A pomysł żeby spisa na jakim serwisie co sie sprzedaje rewelacyjny, tylko trzeba sie będzie zrzuci na sześciopak piwa dla osoby która to wykona ;)
sergi, nie powiem, zachęciłeś mnie i się zarejestrowałem właśnie :)
Witam,
Troszkę sobie poczytałem na temat zarabiania na zdjęciach wystawianych na stockach.
Jest jednak jedna sprawa, która budzi moje wątpliwości.
Jak wygląda sprawa wykazywania dochodu ze sprzedaży zdjęć na stockach i opłaceniu podatków z tym związanych? Mam na myśli oczywiście nasz kraj. W dobie wszechobecnej podejrzliwości i "węszenia" spisku takie rozważania chyba nie są bezpodstawne.
Liczę, że znajdą się forumowicze, którzy podejdą do tej sprawy poważnie i nie otrzymam odpowiedzi w stylu, brać pieniądze i nigdzie się tym nie chwalić.
Wystarczy przecież ktoś "życzliwy" i zaczyna się burza ze skarbówką.
Z góry dziękuję za opdowiedzi,
Pozdrawiam.