Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ciężko wam dogodzić
dlatego pewnie fora upadają
random user naczyta się jakie to wszystko jest do Dudy, a jak weźmie aparat do reki to banan mu nie schodzi z buzi
czego i wam życzę
Coś w tym jest :) Ogólnie mam wrażenie, że większość ocenia sprzęt przez pryzmat własnych potrzeb i upodobań.
16/2.8 nie jest takie głupie np. do zastosowań turystyczno-krajobrazowych, bo jest malutkie a przymknięte do f4-5.6 pewnie idealnie ostre itd.
Nie dla mnie, ale myślę, że to może być jeden z mocniejszych elementów tego systemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Coś w tym jest :) Ogólnie mam wrażenie, że większość ocenia sprzęt przez pryzmat własnych potrzeb i upodobań.
16/2.8 nie jest takie głupie np. do zastosowań turystyczno-krajobrazowych, bo jest malutkie a przymknięte do f4-5.6 pewnie idealnie ostre itd.
Nie dla mnie, ale myślę, że to może być jeden z mocniejszych elementów tego systemu.
Właśnie do takich zastosowań planuje go nabyć jeśli będzie przy f5.6-8 ostry :)
Nad drugą z obiektywowych nowości muszę zastanowić się dłużej.
R3 z pewnością nie kupię. Nie robię zdjęć w których ten aparat bryluje…
Nikt się chyba nie łudził, że R3 będzie kosztował mniej niż 6K euro/funtów. Na szczęście nie mam parcia na tą puszkę.
1 załącznik(ów)
Cena 7299 euro pojawiła się na stronie niemieckiego sprzedawcy internetowego.
Obstawiam cenę w RP nie mniejszą niż 35.000 zł (raczej bliżej 40k zł patrząc na cenę EOS-1D X Mark III oraz Sony A1 oscylujące w podobnych widełkach)
Załącznik 6786
na Canona 1D tez nigdy nie miałem forsy ale okazało się ze 5D doskonale daje radę...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Cena 7299 euro pojawiła się na stronie niemieckiego sprzedawcy internetowego.
Obstawiam cenę w RP nie mniejszą niż 35.000 zł (raczej bliżej 40k zł patrząc na cenę EOS-1D X Mark III oraz Sony A1 oscylujące w podobnych widełkach)
Załącznik 6786
Niektóre źródła podają 6100 euro także trzeba raczej poczekać jak to policzą u nas…
ST-E10 Speedlite Transmitter ma być jutro pokazany, ktoś? coś?
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
ST-E10 Speedlite Transmitter ma być jutro pokazany, ktoś? coś?
Do nowych lamp obecnie jest dostępny ST-E3-RT ver2. Ten nowy może będzie dostępny tylko dla R3 i nowszych.
Za optycznymi - cena R3 wyniesie 28500 złotych
obiektyw RF 100-400 mm f/5.6-8 IS USM wyceniono na 3460 zł oraz 1610 zł za "szestnastkę".
https://www.optyczne.pl/832.1-artyku...C4%99kach.html
Dokładnie takie ceny wystawiły dziś niektóre sklepy zaznaczając przedsprzedaż :)