Odp: [Irek07] Nie tylko ptaki....
Nie masz innego koloru kredek tylko zielony ?:mrgreen:
A pani w szkole zawsze mówiła: zestaw kredek :)
A tak pomimo zielonozielonego fajnie odcina się kolor żółty :)
Irek, Ty jako ptasznik, zerknij do wątku o sigmie 150-600 C wstawiłem tam dzisiejszego błotniaka stawowego.Może podpowiedz co można było zrobić żeby był dziad wyraźniejszy?:) /dzięki/
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Nie masz innego koloru kredek tylko zielony ?
W kawale kredka była czarna:)
Fotka dokumentacyjna. Myszołów:)
314
Ona faktycznie mysz zapier.....liła :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Może podpowiedz co można było zrobić żeby był dziad wyraźniejszy? /dzięki/
Ja i tak się dziwię że tak dobrze wyszedł na 1/800. Pomijając fakt że oczywiście za ciemny to całkiem niezła fota. Tu nawet 7DII niewiele by pomogło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Ja i tak się dziwię że tak dobrze wyszedł na 1/800. Pomijając fakt że oczywiście za ciemny to całkiem niezła fota. Tu nawet 7DII niewiele by pomogło.
Wkurzony jestem jedynie z całej sytuacji.Tak blisko była że pewnie długo będę na taki moment czekał.Gdybym podkręcił czas na 1250 czy więcej pewnie nic by to nie dało, iso w góre a ciemnica i tak za duża była.Z resztą kiedy mieć na to czas jak to trwało kilka sekund :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Wkurzony jestem jedynie z całej sytuacji.Tak blisko była że pewnie długo będę na taki moment czekał.Gdybym podkręcił czas na 1250 czy więcej pewnie nic by to nie dało, iso w góre a ciemnica i tak za duża była.Z resztą kiedy mieć na to czas jak to trwało kilka sekund :)
Na pocieszenie powiem Ci że i tak robisz lepsze foty ptaków niż ja kiedy miałem 60D:) Pocieszony?
--- Kolejny post ---
Deszcz, mgła i chyba najpiękniejsza tęcza jaką w życiu widziałem. Spóźniłem się jakieś pół minuty. To już końcówka jej krótkiego żywota.
315
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Na pocieszenie powiem Ci że i tak robisz lepsze foty ptaków niż ja kiedy miałem 60D Pocieszony?
Czy mógłbyś to napisać dużymi literami ?:mrgreen: Taka pochwała to już coś :) ok niech ma ten błotniak , jak go dorwę zrobię lepsze kadry:)
Z tego wszystkiego wychodzi że muszę poważnie pomyśleć o 7dmkII, przynajmniej do tego rodzaju fotografii.
Ciekawe to Twoje Arcobaleno :mrgreen: choc szkoda że spóźniłeś się , było by więcej barw tęczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Czy mógłbyś to napisać dużymi literami ?
Mógłbym...:)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
ok niech ma ten błotniak , jak go dorwę zrobię lepsze kadry
Mnie się marzy błotniak stepowy. U mnie raczej nie ma szans na niego. Ale z drugiej strony... orliki też u mnie nie występują.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Z tego wszystkiego wychodzi że muszę poważnie pomyśleć o 7dmkII,
Gorzej że ja też się zastanawiam czy nie wejść drugi raz do tej samej wody.
A powiesz mi co to za potężnie uzbrojony osobnik? Trochę większy od pszczoły.
316
317
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
A powiesz mi co to za potężnie uzbrojony osobnik? Trochę większy od pszczoły.
316
Jeśli dobrze pamiętam , toto należy do muchówek, zwie się Bujanka większa.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Jeśli dobrze pamiętam , toto należy do muchówek, zwie się Bujanka większa.
Dzięki Italy, ładnie się zwie.
A to bujanka mniejsza na 400mm:)
318
319