no, bedzie od 50 do 400. dzialkie wiecej, nie? :mrgreen:
Wersja do druku
Wracając jeszcze do tematu AF to jeśli to jest układ z 50D warto zwrócić uwagę na dwie rzeczy. Skrajne punkty lewy i prawy nie są w pełni krzyżowe i czujnik reagujący na linie pionowe jest tylko po stronie w kierunku środkowego, czyli całość ma kształt obróconej litery 'T'. Po drugie, w 50D to są punkty krzyżowe ale o zwykłej precyzji, i przypięcie szkła f/2.8 nic tej precyzji nie poprawia. W przypadku używania jasnych stałek f/1.2, f/1.4 to się może przy małej głębi ostrości i 21mpix okazać mało precyzyjne.
No, ja mam tylko nadzieję że to nie jest układ AF z 50D (cropa). To co zrobiło Sony to dla mnie nieporozumienie. Po co 9 punktów AF skoro wszystkie są w samym centrum kadru?
o mamusiu, ty musisz tak nieustannie? Toż to nudne niezmiernie.. największe trole wymiekają a ty trzymasz linię..
Ile ta puszka ma wspólnego z 50D? Ja znajduję dwie cechy: lcd i af adjustment. Reszta jest inna:
21.1 mpx
native iso 100-6400
ISO 50
AF z 6 punktami support
ilość klatek/s
obudowa
brak lampy
filmy full hd
wizjer 98%
czy coś pominąłem?
No, jeszcze czyszczałka jest :-) IMHO bez sensu są takie porównania. Każdy aparat ze swej natury musi mieć sporo podobnych do siebie funkcji. W końcu służy fotografowaniu... Jak dla mnie ta specyfikacja jest b. dobra. Daliby jeszcze to AutoISO tak jak w Nikonach co jest tylko kwestią softu i mogłaby to dla mnie być puszka na b. długo. No, ale właśnie dlatego pewnie nie dadzą...
gdyby szumy w MarkII przy ISO 6400 były takie jak w 5D na ISO 1600, nawet na sRAW, to było by mi niezmiernie miło umieścić tą puszeczkę w mojej torbie:)
Witam!
Najbardziej mi zal 19pkt AF który był zapowiadany. Mam obawy ze moze byc kicha dalej z AF. Reszta puchy jest super i nie mam zastrzezen. Trzeba poczekac na testy i sprawdzic AF. Jak dla mnie w 5D to byl najslabszy punkt i tu najmniej zdaje sie poprawili, no chyba ze sie myle i obym sie mylil i dali inny, nowy , lepszy ale tez 9 punktowy.
Pozdrawiam
Paweł
co wy z tymi 19 AF. trzeba bylo byc naiwnym zeby wierzyc ze to dadza. Kto kupilby DS. Bo dla uszczelnien nie iwerze ze ktos wyda 5000$ . no przynajmniej tak mi sie wydaje