He he, teraz pewnie zapadnie niezręczna cisza:mrgreen:
Wersja do druku
Dlaczego ktoś ma podawać nr seryjny obiektywu?
Gdyby ktoś mi coś takiego napisał na pewno bym nie podał dla samego faktu że nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć
Jeśli był, ale ani ja ani Ty tego nie wiesz. Wiesz ile ludzi kupuje apraty i obiektywy nie mając dowodu zakupu? bardzo dużo. Gdyby tak każdego podejrzewać o to, że kupił coś sporo taniej to chyba byśmy się nie opędzili od podejrzeń....Body 50d kosztuje teraz od 2800 do nawet 3200 z małym licznikiem na gwarancji z papierami. Ja takie body kupiłem za 2 tys odsprzedałem z zyskiem i nie pamietam jaki miał numer seryjny i nawet gdyby był kradziony to nie miałem takiej wiadomości przy zakupie. Gdybym wiedział że jest kradziony to bym w ogóle nie kupował. Tak samo jak większość ludzi. Myślę że każdy kupuje sprzęt w dobrej wierze.
Jeśli mówimy o tym samym body , to mogę podać Ci numer :-D. Wszystkie body i szkła miałem/mam zgłaszane na moim koncie Canona - wraz z numerami . Tak więc jeśli nawet nie mam dowodu zakupu - bo gdzieś go wcięło - zawsze można zgłosić zapytanie do Canona . :roll: i uzyskać potwierdzenie .
Pisałem w sprawie tego C50 co wyżej.
i odpowiedzi.
"Witam
wymiana migawki ma tylko cieszyc bo to jest element ktory sie zluzywa! cena 2100 mnie nie interesuje , bo i tak jest najtansza na allego. nie daje zadnej rekojmi . bo jest gwarancja na aparat!!!
Pozdrawiam
Rok daje Canon Polska, drugi rok sklep ;) do stycznia 2012 a na migawke daje Canon Polska"
nie wiem sam.. szukam już z 2 tygodnie i nic nie mogę znaleźć.
A ja kupiłem w poprzednim tygodniu 5d na allegro, za 3200 :D wszystko ok stan świetny :) można znaleźć okazję :D
przepraszam że nie a propos tematu wątku...ale myślę że ciekawie zakończy dwa ostatnie tematy.... Wczoraj udało mi się już osobiście pomacać i kupić sprzęt. :)
I co kupiłeś po tych przygodach.
spotkałem wydaje się uczciwego gościa....
który zgodził się podjechać do połowy trasy
Kupiłem starą piątkę bo na tyle mnie było teraz stać a potrzebowałem aparat do soboty :)
udokumentowane 10.000 przebiegu z aparatu z 2008 roku.
:) jestem zadowolony