Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
nie przesadzaj ;)
przesadą jest czekanie godzinę na render zdjęcia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
nie przesadzaj ;)
przesadą jest czekanie godzinę na render zdjęcia ;)
Czyli wszystko się zgadza :mrgreen:
Godziny to ja nie czekam nawet przy eksporcie ponad 2000 zdjęć w LR i to na laptopie!
Co do obiektywów to nie od razu trzeba kupować najdroższe RFy, ja przez długi czas miałem EF 200/2.8 i to nadal super obiektyw.
Tematu samochodów lepiej nie poruszaj :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Tematu samochodów lepiej nie poruszaj :mrgreen:
A dlaczego? Nie mam i nigdy nie miałem, to i mogę pisać o nich obiektywnie :mrgreen:
Filmów nie obrabiam, ale mam komputer, który kupiłem jako używany bodajże w 2016 roku i jest to stary, solidny 4790K (nie kręcony) + GTX 1660Ti + 16GB ram i daje radę spokojnie wrzucić do Photoshopa np 600 RAWów i sobie obrabiać. Przymuli go chwilę, ale sama obróbka idzie płynnie.
PS: i w gry też idzie zagrać :D
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A dlaczego? Nie mam i nigdy nie miałem, to i mogę pisać o nich obiektywnie :mrgreen:
A bo to by trzeba założyć nowy wątek :lol:
mi na laptoku z i7-4610qm bez grafiki Topaz mulił srogo i też czekałem około minuty na export foty, ale czarę goryczy przelały rendery 4k/60, gdy kupiłem Gopro 8 i zacząłem filmować swoje bajkowe przygody ;)
Film to pamiętam, że już full HD na 6D było wyzwaniem dla mojego komputera :D ten aktualny był upgradeowany na jesieni z 4670k + GTX970. Swoją drogą przeskok niesamowity między starym procesorem i kartą graficzną a teraźniejszym setupem. Jak na starym setupie w jednej grze miałem średnio-niskie detale i wyciągałem po 30fpsów, tak na tym nowym nei dość, że detale niemal najwyższe, to jeszcze 60fps+ jest. Fotografia fotografią, ale dobry komputer to przyjemność z pracy itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
mi na laptoku z i7-4610qm bez grafiki Topaz mulił srogo i też czekałem około minuty na export foty, ale czarę goryczy przelały rendery 4k/60, gdy kupiłem Gopro 8 i zacząłem filmować swoje bajkowe przygody ;)
Ja to od kiedy kupiłam MacBooka kompa z windą odpalam tylko przy zdjęciach (no i jak chce pograć) gdzie wiem, że jest ich dużo. ze dwa miesiące temu np. jak miałem większe imprezy do zrobienia :P
Cytat:
Zamieszczone przez
luck1985
Dobry wybór. Też posiadam RF50/1,8, przydaje sie do kompletu z RF24-105/4L, taki zestaw nie zajmuje wiele miejsca na wyjazdy.
A gdy potrzeba lepszej 50tki to śmiało mogę polecić Sigmę 50 art, z przelotką działa bardzo dobrze.