to moze cos bardzo porannego? Jutro albo w poniedziałek?
Wersja do druku
to moze cos bardzo porannego? Jutro albo w poniedziałek?
Biorąc pod uwagę ostatni plener sądzę że godzina 8 będzie ok. Jak mogę tylko jutro.
Las Wolski, Pieskowa Skała, Ojców, inne propozycje?
Chętnie dołaczę....gdzie, kiedy, o której?....dostosuję się....:-P
miałem na myśli bardzo porannego - o 9-tej musze być w domu.
No no no, bardzo sympatyczne fotki.
Robert: 5, 8 i 9 super.
Ela: 2 i 8 fajne, 13 bardzo malownicze (może bym przyciął od dołu). No i wyszoruj matrycę :)
Robert, Twoje fotki jak zawsze doskonałe :)
Elisabeth (niestety nie było okazji aby się poznać), Twoje fotki 2 - piękne ujęcie, 8 - b. soczyste kolory, 12 - piękna panorama :)
no to jak byście zostali trochę dłużej to bym Was na rodzinnym spacerku spotkał - byłem nad zalewem o 11:)
Super fotki :)
No proszę :-), spacerek z aparatem czy bez?
a dziś z aparacikiem cały dzień - rano z małym a zaraz potem plenerek ślubny - przed chwilą wróciłem :) A jeszcze mnie na hokej wyciągali, ale już bym padł chyba hehe, a palec to by mi odpadł ;-) Możecie wierzyć lub nie, ale to wszystko(łącznie z wczorajszą sesją studyjną) na jednej baterii z 5DII, której zostało jeszcze prawie połowę... (1200 fotek, pozostało 40% baterii) ;)
No to wrzuć coś z rana :smile:
tak na szybko - trzy foteczki Jerzyka (żeby za bardzo prywaty nie było ;-) ) prosto z puszki i samofotografującomocnoupiększającego szkła (85L) ;-)
Pozdrawiam
M.
Kilka dni temu zrobiłem sobie przedpracowy jednoosobowy spacer plenerowy. Poczatek przy Muzeum Narodowym a potem w kierunku do Cichego Kącika. Zamieszczam kilka zdjęć z tego spaceru ... całość przedsięwzięcia zabrała około 40 minut. Bardzo chętnie wezmę udział w takich szybkich porannych zdjęciach (żeby zdążyć na 8:00 do pracy ;)).
Elizabeth
2. - fajna kolorystyka, rozmycie, chociaż trochę więcej ostrości by się przydało na kropelkach na liściu
12 i 13 - podoba mi się szczególnie odbicie w wodzie, 12 przyciąłbym z prawej, przeszkadza mi niebieski element, a 13 tak jak napisał domero od dołu
myst
no pięknie :-)
gervee
ciekawe pomysły, do następnego pleneru
Robert, 1 ludzik jest fajny i 8
Elu, 10 i 14 :)
gervee, ta z torami super :)
myst, masz słodkiego rozrabiakę :D
Dzięki Robert, Nessuno - taki już sobie rośnie i aż strach pomyśleć co będzie jak sam zacznie biegać hehe :)
No AF będzie musiał nadążyć :smile:
a torbę ze sprzętem to chyba powieszę gdzieś pod lampą na suficie ;-)
Dzięki wszystkim za opinie, uwagi, spostrzeżenia:grin:
śliczny dzidziuś
myst:nr 3 ( z wyostrzoną rączką) genialne
gervee : ciekawa kolorystyka
To i ja sie pochwale sobotnimi pstrykami:
http://foton.ap.krakow.pl/~lupus/coma/
Jednak trzeba kupić cos szerokiego i jasnego...
Akredytacje trzeba było mieć.
Bita nie z ostrościa a z czasami. Popatrz do exif'a. Koszmarnie ciemno było a akredytacja była tylko na 3 kawałki z czego pierwszy to 4 fioletowe żarówki, drugi to kilka mignięc stroboskopem a na trzecim dopiero jakies lampki sie zaświeciły. Poza tym jakim cudem widzisz nieostrości na fotach na 800px?
Zaproszona przez Nessuno nieśmiało się witam :)
Robert, w którym kierunku jechałeś? Takie klimaty można znaleźć jadąc np. z Wieliczki na Tymową w okolicach Królówki, Muchówki.
cześć Dormik :D
Robert, fajne te mgiełki :D
Świetne te mgiełki! Dla zainteresowanych, sporo okazji do takich zdjęć jest również w moich terenach, tj na zachód od Krakowa, w rejonie Rudawy, Dubia, i moich Krzeszowic. Widuję je często, to akurat godziny moich dojazdów na zajęcia...
Robert, żeby zobaczyć takie mgiełki warto poświęcić poranne spanko.
Piękna kolorystyka, nie można się napatrzeć :)
...Robert, piękne krajobrazy, bardzo nastrojowe :).....(przejeżdżaliśmy tam wszyscy no prawie :), jadąc na plener w okolice Koszyc na początku września)....Dormik witaj ! zapraszam na plenery .....pozdrawiam wszystkich :)
dzięki za miłe przywitanie :)
na plenerki bardzo chętnie się piszę :razz:
piekna ta niedziela:)
ktos chetny na spontan spot?
No to może szybki wypad po NH? Będę akurat w tych okolicach :) po południu.
pomysl mi sie podoba
moze ktos sie jezcze przylaczy
w jakich godzinach?
heh.. szkoda ze po NH, tam nie jest ciekawie a przynajmniej mało sympatycznie i można zarobić...
A powiedz mi Maddalenko jaka jest różnica czy się tu mieszka czy nie - tutaj mieszka 300k ludzi i szansa że spotkasz znajomego 3 osiedla od miejsca zamieszkania na prawdę jest nikła... Mieszkam tu (z dwoma półrocznymi przerwami) 28 lat i nigdy nic złego mi się nie przytrafiło, a nie raz wracałem nad ranem czy w środku nocy. Per obywatel w podgórzu czy w śródmieściu jest 50% więcej rozbojów - bardziej obawiałbym się spacerując po plantach w nocy niż po alei róż...
Ja myślę, że to subiektywne odczucia. Ja się zawsze obco i źle czuję w hucie, zwłaszcza, że miałam, niestety, okazję być świadkiem niezbyt przyjemnych zajść, gdy musiałam się przez hutę przedzierać. Dlatego teraz jakoś nie mam ochoty tam jeździć. Może i to prawda, że w podgórzu niebezpieczniej, ale nie miałam okazji się o tym przekonać, choć często się włócze po podgórzu nocą (może teraz już trochę mniej).
Witam, obserwuje to forum od jakiegoś czasu, chyba jeszcze nie pisałem. Ze znajomym chcemy 12/13 grudnia pochodzić po starych kamienicach na Kazimierzu. Jeśli jest ktoś chętny to z wielką chęcią przyjmiemy. Osobiście jestem młodym, zapalonym fotografem (ba, nawet bardzo młodym i z chęcią poczuyłbym się od starszych doświadczonych kolegów). Termin i godziny jeszcze do dogrania :)
oglądając w piątki "Zapisane na fotografii" naszła mnie ochota odwiedzić jakieś stare, opuszczone budynki, fabryki, zamki. Wiem, że są jakieś stare, opuszczone forty w Krakowie. Możne znacie inne ciekawe miejsca godne odwiedzenia? I czy byłby ktoś chętny na jakąś wspólną wyprawę?
Ja ogólnie chętny jestem, ale wszystko zalezy od godziny. Co do fortów to polecam fort 50 - łatwo sie do niego dostać.
z małą uwagą, że co sobotę rano, odbywają się tam rozgrywki asg ;) tak na wypadek gdybyś chciał odwiedzić go akurat w sobote :D