a może chociaż 18-55 III ?
;)
Wersja do druku
a może chociaż 18-55 III ?
;)
Na stronie eflens.com (u dołu) pojawiła się luka pomiędzy 30D a 5D na nowy aparat - czyżby 40D? :-) Ale czemu tylko jedna?
Powiem lepiej!!!
http://eflens.com/eos40d/
Marcin
No w jednym miejscu :): jest miejsce :D przynajmniej teoretycznie także możliwe że coś się pojawi.
Póki co ciekawą informacją jest to, że nowy MkIII miałby mieć "Live view". Ciekawe jakby to rozwiązali, bo na pewno nie tak jak w E330.
W sumie to nie byłoby złe mieć coś takiego :).
Wlasnie a gdzie nowy Mark III ?
Ja bym na rewolucje typu crop 1.3x w dwucyfrowej puszce czy "live view" w jedynce na waszym miejscu nie liczyl.
40D, coś niewyraźnie dziś wyglądasz...
Prawdę powiedziawszy podziwiam szczelność przecieków. Ale pewnie zasługa polskiego hydraulika. Tak więc nie ma chyba sensu już przetupywać nerwowo z nogi na nogę - za 13 godzin nastąpi wstrzymanie oddechu, i... albo jęk zawodu albo krótkie yeach!.
Live view - choć dla mnie zbędny bajer - to zapewne dla reporterów rewelacyjne narzędzie. Być może właśnie to byłoby powodem podniesienia ceny...
Sądzę, że jednak jęk zawodu i zgrzytanie zębami... :(
zadnego zawodu nie bedzie, kazdy onanista tu jak zbawienia czeka na ten parotygodniowy moment gdy 40d bedzie juz na polce a 30d bedzie starociem ale tez na niej bedzie polce tylko o 30% taniej :) oczekiwania biednych polskich kieszeni.
Gdybym był posiadaczem 10-tki być moze nad upgrade'm do 40 bym się zastanawiał, ale nie widzę takowego powodu z 20 czy też 30D szczególnie jesli dotychczasowe przecieki się sprawdzą. Ja czekam na zmianę w segmęcie 5-tki ewentualnie gdyby 1D MarkIII był z FF :rolleyes:
To jest czasem przydatna rzecz ale pod warunkiem że wyświetlacz jest odchylany. Zakładając że rzeczywiście coś takiego ma się pojawić to znając bezczelność marketoidów Canona będzie wyglądać tak, że owszem podgląd będzie ale za to zmniejszą wyświetlacz po to żeby za 1,5 roku go łaskawie powiększyć, za z 3 lata dodadzą odchylany LCD i dzięki temu będą promować nowy model :mrgreen:
No ja też czekałem/czekam na coś w segmencie 5D/1DmkIII (jeśli FF) ... Ale skoro nic o nich nie słychać ... to niby do kiedy ja mam czekać ? Jesień ... Mi na wiosnę/lato 07 przydałby się FF ... :( cóż ... 5D trzeba będzie nabyć i zaoszczędzoną kasę w zmianę 70-300 na 100-400 ... ehh ... a miało być tak pięknie ; /
tutaj ciekawy link, pokazujacy gorki i dolki poszukiwanej frazy na google, w tym przypadku 'canon eos'
http://google.com/trends?q=canon+eos...ll&ctab=0&sa=N
A w Tokio już 6 rano. :lol:
No to kto (ręka w górę) wziął urlop w pracy, żeby spokojnie z szampanikiem czekać na wieści przy monitorze? :lol:
A tutaj częstość szukania Canona 3D :D:D Strony w języku polskim uplasowały się na drugim miejscu ;-)
:cry:Cytat:
Zamieszczone przez tsiphoto (forum depreview)
Pewnie cała para pójdzie w gwizd ;-)
Dadza nowa piatke, ktorej sie nikt nie spodziewa, a ktora w/g kalendarza po 18 miesiacach powinna byc (no chyba ze to model wypuszczany jak jedynki z wiekszym odstepem), a 30D poczeka na nastepce do jesieni... Tak jak powinno byc :mrgreen:
Póki co ten: tsiphoto się nie mylił. Wygląda mi na kogoś z Canona :). Jest też bardzo oszczędny w słowach :mrgreen:. Gdyby canon opóźnił premierę 40D albo inaczej, dał 40D wg. planu :D to byłaby to spora szansa dla innych firm. Pytanie czy są na to przygotowane. Szczególnie myślę tu o Sony. No a nikon miałby szansę na hit z D200s.
Na dpreview juz wiedza co bedzie:
http://www.dpreview.com/news/0702/07...s1dmarkiii.asp
"Pre-PMA 2007: Canon has today announced the latest generation of their EOS-1D series. The Mark III has a ten megapixel APS-H (1.3x FOV crop) CMOS sensor and can shoot at ten frames per second. It features the updated DIGIC III image processor, a new 19 area Auto Focus system and a 3.0" LCD monitor."
A tutaj oficjalnie:
EOS-1D Mark III
EF 16-35mm f/2.8L II USM
hehe 118 stron.
40, 30 megapixli a tu raptem 10...
Oj dzieci, dzieci...:)
No i mamy koledzy oficjalny news:
http://www.usa.canon.com/templatedat...1_1dmark3.html
Zapraszam do lektury :-)
--
Marnow
W kwestii nowych body. obiektywu i lampy zapraszam do odpowiednich wątków :):
1D Mark III
16-35/2.8 L II
Speedlite 580EX II
:D
Wszystko sprawdziło się niemal idealnie trzeba przyznać, że ten ktoś miał info z pierwszej ręki.
Czyli jednak crop 1.3 będzie nadal tak jak mówił C. Westfall.
Z tego też wynika, że 40D na PMA niet :(.
żałoba :cry:
No to sobie Canon zaszalal na urodziny, dokladnie jak wszyscy przewidywali:mrgreen:
mówiłem, że mają wszystko w D...
Wyglada na to ze obstawilem wlasciwego konia:-D
w sumie same odgrzewane kotlety. III, II, II
Az mnie to skłoniło do refleksji, kiedy ostatnio Canon pokazał coś nowego, innowacyjnego?
W segmencie profi na pewno były to pierwsze 1D i 1Ds, potem już tylko liftingi II, III, N...
Równie oczywistym krokiem milowym był D30 (pierwszy nieprofejonalny DSLR), nastepnym mniejszym 20D (5fps).
Rewolucyjny w swoim czasie był 300D (jako pierwszy amatorski DSLR).
No i ostatnia rzeczywista nowość to 5D (pierwszy FF DSLR o nieco szerszym kręgu odbiorców) i jeśli chodzi o puszki to by chyba było na tyle.
Ciekawe kiedy znowu wyjdzie coś NAPRAWDĘ nowego, na miarę zintegrowanej jedynki, FF w serii dwucyfrowej, czy choćby słynnego już 3D?
Co do szkieł to bardzo możliwe, że jeszcze sobie zostawili coś na PMA. W końcu to prawie trzy tygodnie.
gwozdzt ale to co wymieniłeś () nie jest niczym przełomowym.Cytat:
na miarę zintegrowanej jedynki, FF w serii dwucyfrowej, czy choćby słynnego już 3D?
A o zintegrowanej jedynce to można zapomnieć na długie lata. Po co robic jedną jedynkę skoro mogą być dwie. Mało tego są tacy co obie kupią. Czysty marketing.
I wyszlo ze oskarkowy zrobil najmadrzej:)
odwyk:mrgreen: nowa piatka za grosze i wakacje na lazurowym wybrzezu:)
A wszyscy ktorzy czekali na cos nowego beda zgrzytac zebami patrzac jak jej cena idzie w gore...
A to prawda. Ja czekam na nowe obiektywy, chcialbym jakiegos spacerzooma EF-S, wspomniany 17-135 IS brzmial interesujaco... Albo 100-400 Mark II...
jak tam w watku onanistycznym ... czekacze na 40d pewnie juz zwieracze tak zacisniete ze nie idzie myslec ;) Jeszcze bedzie nie bujcie
Mam pytanie do znawców zachowań Canona: czy jest możliwe, że jeszcze przed lub na PMA nasza ulubiona firma pokaże coś nowego z interesującego nas asortymentu, czy to raczej mało prawdopodobne?
Jeśli ta jedynka jest wszystkim (z wyjątkiem kompaktów) co mają na jubileusz, to to jakaś poruta i sromota jest.
A może oni zapomnieli, że są jakieś rocznice? :roll:
Mówiłem, ze nie wyjdzie następca 5 :P Jeśli to wszystkie nowości z półki DSLR i osprzętu, to niezła kicha Canonie..
Podpisze sie pod tym i zamykam wreszcie tego tasiemca. Czy sie komu nowe szkielko/puszka podobaja czy nie - przedyskutujcie w najaktualniejszych watkach. Pobawie sie tez zaraz w przenoszenie postow.
Latwiej koncentrowac sie w nowych punktach na funkcjonalnosci nowych gadzetow Canona.
Jak pojawia sie realne rumours odnosnie nastepcy 30D czy 5D to smialo zalozcie nowy watek.