Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV
Ja rozważam taką opcję sprzedam mk II kupię mk III i będę miał mk I w zapasie praca z zasadniczo z jednym body większa spinka przy wymianie szkieł i częstsze używanie zooma ale za to super AF. Czy lepiej zostawić mk II i dokupić 6d i praca na 2 body? Wstępną decyzję w sumie podjąłem ale ciekaw jestem waszych uwag.
W mojej ocenie przy pracy na dwa body dobrze mieć identyczne puszki by obraz był identyczny. Znacznie ułatwi to postprodukcję.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mixas
Ja rozważam taką opcję sprzedam mk II kupię mk III i będę miał mk I w zapasie praca z zasadniczo z jednym body większa spinka przy wymianie szkieł i częstsze używanie zooma ale za to super AF. Czy lepiej zostawić mk II i dokupić 6d i praca na 2 body? Wstępną decyzję w sumie podjąłem ale ciekaw jestem waszych uwag.
Czy reportaż ślubnyjest na tyle dynamiczny by była panika? 5dc to zacne body a mieć udany af i inne bajery to musisz zdecydować czy ci potrzebne. Jak miałbym mieć i tak 2 różne body wolałbym jedno porządne. Bo i tak bym je w większości czasu wykorzystywał.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mixas
Wszystko zależy od tego jak Ty lubisz pracować i jakie masz obiektywy. Przy samych stałkach i jednym body chyba byłoby ciężko, z zoomami jest to już możliwe. Pytanie czy potrzebujesz takiego AF z 5dIII. AF w 6d jest lepszy od 5dII...
Pewnie jakiej decyzji nie podejmiesz - będziesz zadowolony
Cytat:
Zamieszczone przez
Mixas
Zalezy od szklarni. Jak robisz zoomem to jedno body plus zapas jest ok. Ja przy 5 stalkach z jednym body stracil bym sporo na rozmaitosci ujec.
Ze stalkami i jednym body da się fotografować i łapać fajne momenty ale trzeba mieć zaplanowane na uroczystości kiedy robimy jakie kadry... Często też tracimy ujęcia bo mamy na szerokie szkło a dzieje się coś fajnego co wymagałoby dłuższego szkła.
Ja na kilku ślubach straciłem kilka pięknych momentów bo właśnie miałem nie to szkło co trzeba. Moim zdaniem kupuj mk3 i mk1 używaj w komplecie:) mk1 to świetna pucha!:)
Tak właśnie postanowiłem mk III i mk I (coś dłuższego do tego podpiąć). Tylko jeszcze chwilę poczekam z zakupem bo mam nadzieje, że stosunek złotówki do dolara w końcu odbije się na cenach tej puszki w Polsce. Ale z tego co czytam MK III to przepaść do MK II pod kątem celności AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mixas
. Ale z tego co czytam MK III to przepaść do MK II pod kątem celności AF.
Nie przejmuj się tak samo będą pisać o mk IV w porównaniu do mk III a nazywać to będą otchłanią i milionami lat świetlnych.
Cytat:
Zamieszczone przez
manfred1
Nie przejmuj się tak samo będą pisać o mk IV w porównaniu do mk III a nazywać to będą otchłanią i milionami lat świetlnych.
Lepiej zeby tak bylo bo to bo znaczalo ze jbylaby jakas zmiana, a co do mkII vs MKIII to roznica w af jest ogromna na korzysc tego drugiego,nawet nie ma co porownywac.
Jak czytam niektórych to mam wrażenie że po wyjściu MKIII, dwójki przestały robić ostre zdjęcia nie mówiąc o jedynkach...
Sprzętowy onanizm do kwadratu hehe.