Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Witam Adnrzeja :) Widzę na GC też zapodałeś :)
Hejka ;) krótko pisząc szkiełko wymiata, ostrość genialna i jak widać na focie, którą zrobiłem na szybko zero wad optycznych :) coś postrzelam w weekend ;) to zapodam. Mechanicznie bajka i poezja, no swoje waży, czyli doskonale leży w ręku podpięta do puszki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Hejka ;) krótko pisząc szkiełko wymiata, ostrość genialna i jak widać na focie, którą zrobiłem na szybko zero wad optycznych :) coś postrzelam w weekend ;) to zapodam. Mechanicznie bajka i poezja, no swoje waży, czyli doskonale leży w ręku podpięta do puszki :)
Ja tam na Sigmę nie narzekam a po przeczytaniu i zobaczeniu zagranicznych stron jestem że tak powiem najarany na to szkło, tym bardziej, iż moja 50tka też wymiata :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Ja tam na Sigmę nie narzekam a po przeczytaniu i zobaczeniu zagranicznych stron jestem że tak powiem najarany na to szkło, tym bardziej, iż moja 50tka też wymiata :)
Ja ze swojej s50 f/1.4 jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolony http://galeria.cyfrowe.pl/ ale, to co zobaczyłem z s35 sprawi, że chyba 50tka będzie częściej stała w kącie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Ja ze swojej s50 f/1.4 jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolony
http://galeria.cyfrowe.pl/ ale, to co zobaczyłem z s35 sprawi, że chyba 50tka będzie częściej stała w kącie ;)
No mam tak samo. Bo między 35 a 50 zbytniej różnicy nie ma a po nabyciu 35 będzie większe parcie na zakup S85/1,4 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
A może tak jakiś krótki film z pracą autofokusa na YT?
dobrze się zapowiada, miałem w planach Lke 35 używaną, ale teraz czekam jeszcze na potwierdzenie dobrego AF w sigmie i biorę nową sigme ! :)
Ta winieta jest już nieusuwalna. Ona będzie pewnie koło 4EV. 4EV to już za dużo na rozjaśnianie. :( Chyba, że częściowe.
Chociaż na zdjęciach z niebem jest to pozytywne. Daje nam filtr szary. :) Niebo nie przepala się. Co widać na zdjęciach z fotopolis z tym człowiekiem.
jaka winieta, komu coś takiego przeszkadza, przy F1.8 jest usuwalna z zamkniętymi oczami, a rogami się nie robi zdjęć. jak ktoś chcę widoczek to sobie domknie przysłonę i po sprawie, ważne że ostrość wgniata w fotel, obudowa i konstrukcja mechaniczna na same plusy, AF ponoć szybki i skuteczny! Dla mnie dla portrecisty i sporadycznego kotleciarza ślubnego obiektyw marzenie, a winiety często nie ruszam, bo dodaje na niektórych zdjęciach świetnego klimatu.
Była na celowniku Lka, ale hmm dla tej ostrości w Sigmie szkoda za Lke przepłacać.
Gorzej na tym wyjdą ludzie którzy będą chcieli sprzedać, używane 35l
Czyli tak. Ta Sigma kosztuje 3500, spadnie do 3100, jest lepsza od 35L, więc używane 35L będzie się sprzedawać po 2000. ;)