Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
Grip doszedł i muszę przyznać że pod względem wykonania jest lepiej niż się spodziewałem, dobrze spasowany, przyjemny w dotyku nawet gramtura oklein gumowych podobna do oryginalu, założony w żadnym stopniu nie zdradza, że to chińczyk za 30% ceny oryginału. Co do funkcjonalności to rzeczywiście, nieco złagodził mój ból i jest zdecydowanie lepiej choć nie idealnie, tz jest teraz dużo miejsca na palce 4 i 5 ale nadal czuć że uchwyt 650-tki jest po prostu za płytki ale mam nadzieję że się przyzywyczaję. Jakby co to pytajcie .....
Jestem po lekturze. Jako użytkownik 650D zapewne chciałoby się mieć 5D no ale jak się nie ma tego co się lubi to się lubi to co się ma. Potwierdziły się moje spostrzeżenia o zakresie tonalnym. Natomiast jeśli chodzi o rozdzielkę jest lepiej niż myślałem, ale mogłoby być lepiej od 600d. Co do szumów - też się rozczarowali. Nie wiem skąd Canon bierze info, że nowy procesor to 75% mniej szumów skoro nie jest to zgodne z prawdą. Chyba że przy włączonym odszumieniu
tych testów puszek canona na optycznych to ja już nie rozróżniam, za każdym razem to samo niewiele warte pitolenie...
Mnie zaskoczyło info o AF, że chyba ne jest tak odobrze, ale to może niech użytkownicy 650d się wypowiedzą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Mnie zaskoczyło info o AF, że chyba ne jest tak odobrze, ale to może niech użytkownicy 650d się wypowiedzą.
moje obiektywy Canona są ostre w punkt. Sigmy są tak samo jak poprzednio - lekki frontfocus. 17-40mm ma idealną ostrość na każdym punkcie. Optyczne nie testowały filmowania i obiektywów STM w połączeniu z 650D. Na starszej optyce AF w trybie filmowania nie jest idealny. Mam wrażenie że chce mi popsuć szkło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
ja nie widzę zbytniej różnicy między AF z 20d a 650-tką
jeżeli AF jest szybszy niż 40d to zakładam, że lepszy niż 20d....
Cytat:
Zamieszczone przez
nowalija
nic nie warte pitolenie, szkoda czasu