:?: :eek:
Wersja do druku
czacha - o ile pamiętam masz quadrę. czy mógłbyś sprawdzić czas synchro mkIII z nadajnikiem speed elinchroma / tym z zestawu quadry/? da czystą 1/250?
jeśli się nie mylę, DPP 3.11 zawiera błąd, bo dużo się o tym krzyczy na forach...
link poniżej:
http://www.flickr.com/groups/canoneo...7629667657281/
3.11.10 ten z DLO pracował u mnie bardzo niestabilnie - w wiekszych katalogach, co któreś zdjęcie krzyczał, że plik uszkodzony - wróciłem do 3.11.4 i jest OK. Co do wyostrzania DPP - to ono po prostu jest tak zrobione, że suwaczek słuzy raczej do podgladu, jak wyostrzenie może wygladać, a wywołać należy z zerowym wyostrzaniem i ostateczne wyostrzanie zrobić w PS
Ranger Quadre. Sprawdzę po południu i dam znać.
Wygląda na to że robiać zdjęcia tych quadów i motocykli pracowałem nie na tym trybie AF co trzeba :roll: Użyłem Case 3 (do obiektów nagle pojawiających się w kadrze) zamiast Case 4 (do obiektów nagle przyspieszających i zwalniających). Czyli było by jeszcze lepiej? Tak to jest jak sie nie czyta instrukcji ... :mrgreen:
Digial Foto Video napisał:
Canon EOS 5D Mark III masowo zwracany do serwisu w Polsce
Wczoraj, pierwszego kwietnia, opublikowaliśmy jako jedyni na świecie informację o wstrzymaniu dostaw Canona EOS 5D Mark III z powodu przegrzewających się, a nawet wybuchających akumulatorów.
Dziś rano – i to naprawdę nie jest żart – zadzwonił do nas serwis Canona z prośbą, abyśmy tę informację zdementowali, ze względu na to, że spadła na nich lawina zgłoszeń od osób, które chcą zwrócić świeżo zakupione EOS-y 5D Mark III.
A zatem dementujemy
Taki żarcik moglby znalezc final w sądzie ;))
Eeeeh... ludzie to już nawet nie potrafią się bawić 1-go kwietnia,
tak samo jak i w "lany poniedziałek"
Pozdrówka!
"Sponsorem dzisiejszego żartu jest Nikon" :D