nie.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
ciekawe, bo na forum dpreview (sami malkontenci?) dość chłodno przyjęto te sample. a już "zaskoczony" jakością to chyba nie był nikt. mnie też jakoś nie urzekły.
Wersja do druku
nie.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
ciekawe, bo na forum dpreview (sami malkontenci?) dość chłodno przyjęto te sample. a już "zaskoczony" jakością to chyba nie był nikt. mnie też jakoś nie urzekły.
na pewno oprócz oferowanych funkcji o tym decydują dwa czynniki: jakośc obrazka oraz cena. Oba determinują FF do bycia profi. To bardzo proste.
ja latam za ptaszkami po moczarach z 40D i jest to sprzęt przekraczający oferowanymi funkcjami moją zdolność do ich wykorzystania w pełni. Choć mam ochotę na 50D, to czekam na FF właśnie dlatego, żeby móc pożegnać się z cropem bez bólu.Cytat:
APS-C bo co z profi strzelającymi ptaszki? Mają latać po moczarach z 450D?
i ja ją rozumiem, ale trzeba też przyznać, że nigdy przenigdy Canon nie oferował takiej funkcji jak MLU. Taka "filozofia" interfejsu. Nie musi się podobać, ale jest konsekwentna od lat i wiadomo było w co się człek ładował. Podobnie jak Ferrari nie zrobi nigdy samochodu kombi, choćby nie wiem jak mocno naciskała konkurencja ;)
ja nie wiem dlaczego, choć może i wiem :) sądzę, ze pozostałe sample to z tego nowego kitowego szkiełka. I jeśli tak jest, to kurna jest to niezły kawałek plastiku! EDIT: pomyłka, nie odczytałem podpisów i pomyliłem F#Cytat:
Jedyne co dziwi to że większość robiona na "ostrych" przysłonach za wyjątkiem 100/2.8. Zobaczymy co pokaże 50D z jasnymi stałkami na pełnej dziurze.
nie moga byc z nazwijmy go DLUGIEGO KIT'a 18-200 bo przy samplach z 50D dpreview wyraznie pisze ze:
"We're still waiting for a production quality copy of the new EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS lens; we'll add samples from it as soon as we've got one."
a wiec nie maja jeszcze wersji produkcyjnej i nie pokaza sampli dopoki jej nie beda mieli, zreszta kazdy sampelek ma w podpisie jakim szkelm byl robiony i z tego co widze to uzywane byly 4 szkielka: EF50F1.4USM, EF24-105L4USM, EF70-300F4-5.6USM IS i EF100F2.8MACRO
jakies dretwe te sample z dpreview. a przynajmniej 50/1.4 okazuje sie centralnym mydlem na nich a 24-105 po byku ssie aberracjami. jedynie 100 macro dorasta do mozliwosci matrycy.
sama matryca wydaje sie przyzwoita. ISO 6400 to raczej "medrcow bajanie" i nie do uzytku w praktyce, ale ISO 1600, na ile mozna ocenic po tych kompletnie niemiarodajnych przykladach, moze byc uzyteczne juz w przyzwoitym swietle (nie mowie nawet o dobrym).
ogolnie, to nawet niezle, ale to co robi 24-105 to az zal * sciska jak sie patrzy. chyba wyleczylem sie z pomyslu zakupu tego sloika, z blizej niejasnych przyczyn zakwalifikowanego przez Canona jako eLite... no...
Przede wszystkim to na tym iso 6400 banding jak licho.
akustyk, sample są średnie ale i tak lepsze o niebo niż to co dpreview pokazał przy D90. w ogóle jakaś kompromitacja z tymi samplami.
Kolekcjoner, banding widać minimalnie, a nie przede wszystkim imho, i to tylko w jednym rogu LG. W 20D był trzy razy gorszy. Przy kłopotach D700 to pikuś i na pewno mnie to nie martwi. Kupię te puchę.
Trudno powiedzieć czy mnie to martwi czy nie. W każdym razie jest widoczny i nie uważam tego za zaletę 8). D700 nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem jakości - od Canona wymagam po prostu więcej ;).
Z tymi powtórkami to jakaś plaga co chwilę na to trafiam (albo mam pecha).
Czytajac te posty wydaje mi sie, ze wszyscy duzo pisza, a nikt nic nie wie. Zamiast biegac z aparatem i robic zdjecia, zalecilbym zostac w domu i troche potestowac. :mrgreen:
Gdzie to mydlo? Przydaloby sie po napisaniu tylu postow umiec rozpoznac ostrosc na nieobrabianych zdjeciach.
Banding w 50D na ISO 6400 ? A jak sie to ma np. do bandingu w 20D na ISO 6400? Bo na ISO 100 jest potezny. A np. w 450D na ISO 100 w ogole zadnego bandingu nie ma. W 50D moze tez nie.
W kazdym razie ta matryca 15 Mpix jest lepsza niz jakakolwiek porzednia APS-c.
http://www.bhphotovideo.com/c/shop/1.../Canon+EOS+50D
jak bylo to prosze wykasowac
Oczywiście sampla na 3200 ISO nie ma żadnego.