My przyjezdzamy samochodem, ale jakis uproszczony plan dojazdu by sie przydal :) Z tym wyjsciem bardziej chodzilo mi o innych uczestnikow zlotu.. ja bym sie jakos odnalazl ;)
Wersja do druku
My przyjezdzamy samochodem, ale jakis uproszczony plan dojazdu by sie przydal :) Z tym wyjsciem bardziej chodzilo mi o innych uczestnikow zlotu.. ja bym sie jakos odnalazl ;)
Czacha ,poradzimy sobie. Znam trochę Kraków, a Metus ma gps ;)
Ok to mapka dla nie znajacych:wink: bede kierunki wjazdowe, Warszawa, katowice, bedzie ktos ze wschodu??
Oko mapka, legenda na dole:
Gdy wyjdziecie z dworca to musicie podazac w strone lubomirskiego, najlepiej z peronow wyjsc schodkami na gore, na parking (tylko perony 1 i 2 maja schodki). Na gorze idzicie do wyjazdu i schodzicie na dol, kolo drogi i wychodzicie na ulice wita stwosza(dokladnie pod nia-przedluzenie lubomirskiego), kierujecie sie w lewo do Aleii, tam znajduje sie przystanek Cmentarz ktory jest na żadanie (trzeba pomachac lapka bo bedziecie czekac do usranej smierci :) ), wsiadacie w 139 albo 159 i wysiadacie w momencie kiedy po dluzszej jezdziec (caly czsa prosto bedziecie jechac, przed samym wysiadaniem bedziecie miec po prawej park), autobus skreca w prawo. Przystanej Czarnowiejska, bedzie tam wypozyczalnia kaset Beverly Hills. Przechodzicie na druga strone, przecinacie AGH i ladujecie na Reymonta, tam szukacie nawojki (mniej wiecej w polowie dlugosci).
Sa inne sposoby dotarcia, np autobusem 152 ale wtedy musicie sie cofac, a przez cofanie latwo zabladzic. Niestety dojazd jest chory bo aktualnie remontuja wszystko co popadnie w tej czesci Krakowa. Nie jezdze autobusami wiec ktos z miejscowych niech mnie sprawdzi. BTW od dworca do przystanku troszke sie idzie na nozkach, pytajcie ludzie w miedzy czasie i bron boze nie wsiadzcie na kierunek Nowa Huta :) powodzenia. wrzuce tez dla zmotoryzowanych.
Od Warszawy
Ze Śląska
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?
Pozdr
Artur
Jesli nie zawrocisz, to pojedziesz droga ktora przez warszawe prowadzi do zoo:lol: nic nie skumalem co miales na mysli:lol:Cytat:
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?
Tak, pisalem o tym wczesniej:wink:Cytat:
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?
Witam
liquidsound - a po co kierujesz jadacych od A4 przez ul Bronowicka? Przeciez zdecydowanie prosciej bedzie jechac ul. Armii Krajowej dalej i skrecic w prawo, w ul. Piastowska... Bronowicka z wertepami i swiatla po drodze.
Pozdrawiam, Tomek
Eeee program zaznaczyl najkrotsza droge. No chyba nie jest duzym kunsztem widzac mapke kierowac sie bo grubszej drodze:wink: poradza sobie.
To taki skrót myslowy modny ostatnio ;-), chodziło mi o to że jak pojadę od Słowackiego w Reymonta i potem prosto do końca i na skrzyżowaniu skręcę w lewo to dojadę do drogi, która jedzie w stronę zoo ;-) (potem w prawo do końca i w lewo pod stromą górę). Ale ok, jak przy Wiśle to w porządku, wiem doskonale jak tam trafić tylko trzeba uważać żeby przypadkiem jakiś emblemat Korony Kielce nie znalazł się w samochodzie :mrgreen:
Pozdr
Artur