http://allegro.pl/item102295471_cano...m_stanie_.html
Pech, skradziono wszystko oprócz body... złodziej napalił się na insrukcję, 2 CD i ładowarkę, body uznał za zbędny gadżet?
Wersja do druku
http://allegro.pl/item102295471_cano...m_stanie_.html
Pech, skradziono wszystko oprócz body... złodziej napalił się na insrukcję, 2 CD i ładowarkę, body uznał za zbędny gadżet?
Ladowarke chcial dokupic zeby aukcja wygladala mniej podejrzanie ale poczta polska nawalila :)
aukcja któą pokazał rene, wedłóg mnie przedstawia ewidentnie kradziony sprzet! pokusiłym sie o zdobcyie ejgo dancyh adresowych.............nawet kosztem komentarza N ( który mi nie zaszkodzi a jego dowali).
Ktos kto sprzedaje taki sprzet napewno ma wiecej komentarzy niz jeden............a ten wyglada na złodzieja w dresie:/
Tak sobie myślę... fajnym patentm byłaby wyszukiwarka, coś na zasadzie google graphics, z tym że robiąca bazę fotek na podstawie danych z exifów, dokładniej - numerów body. Mogłoby to troche ułatwić proces odnajdowania sprzętu.
Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Niestety nie wymuszą tego z prostego powodu - mają z tego prowizję :(
Tak samo jak zarabiający operatorzy GSM na skradzionych komórkach - przecież w jakiejś sieci wykupiona zostanie karta PP lub abonament. A policjanci nasi olewają np. giełdy z częściami samochodowymi... więc allegro się nie będą zajmować :)
Ja kupuję za All już kilka lat, i jeszcze się nie naciąłem i pewnie się nie natnę. Dlatego, że wybieram ludzi z dużą ilością komentarzy (profesjonalistów), minimalną ilością negatywów (nie zawsze na 1000 transakcji uda się nieotrzymać negatywnego koment.) Nie łudzę się i nie uczestniczę w aukcjach zakupu czegoś o wartości rynkowej 5000 za 50 PLN - to jest jasne, że to kradziony sprzęt lub naciągactwo... i już.
Wystarczy trochę zdrowego rozsądku.
W 100% podzielam zdanie b'Art. Sam często robię zakupy na allegro, właściwie większość mojego sprzętu foto tam zakupiłem. Oczywiście zawsze patrzę czy nie jest kradziony, ma kartę gwarancyjną lub jakiekolwiek dokumenty. Często dobre sklepy sprzedają poprzez aukcje, wtedy dają paragony. Nie dajmy się oszukać...
problem w tym za sa ludzie dla ktorych kradziony sprzet to sposob na zaoszczedzenie pieniedzy.. a ze komus go wczesniej skradziono, to juz nie ich problem i o takich ludziach mowa..
na moje zapytanie o umieszczanie nr. seryjnych "szanowne" allegro, nie raczylo nawet odpisac, chocby nawet ze maja to w d**e bo sa wlasnie zajeci trzepaniem kasy z prowizji.. to fajnie swiadczy o tym serwisie.. chyba dopiero gdyby im podprowadzili np. serwery a potem wystawili ja na e-bay'u, moze ktos by sie obudzil i zmadrzal :twisted: .. ale poki co - co ich to obchodzi..
No i tak będzie... niestety. Mają moralność Kalego i domniemują, że sprzęt jest legalny, możemy im nagwizdać... :( lub głosować "portfelem" - > nie kupować na all. To tyle co możemy zrobić. nie wierzę by się przejęli meilami od nas. Za to my powinniśmy sie przejmować tym - jaki sprzęt kupujemy. Niestety to jest kwestia wychowania i wynosi się to z domu... pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Kubak82
Ja jeden ze swoich obiektywow za niemale pieniazki zakupilem w USA. Dlatego aby uniknac dodatkowych oplat przywiozlem go bez pudelka i innych dokumentow. Rozumiem, ze jakbym go wystawil na Allegro to bylbym wziety za dresa, ktory skroil go z biednego artysty :?: :confused: :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Szycha
wtedy podałbys nr seryjny, pewnie masz do niego pokrowiec i dokumenty (nie waza chyba az tak wiele ;-) ..wiele osob nie trzyma pudełek ale mozna w inny sposob poswiadczyc o legalnosci sprzetu..Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer