Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Nokaut?
A są jakieś wzorce kolorów (jak np. wzorzec jednego metra), którą to wartość można zmierzyć i w odniesieniu do wzorca określać jako "nokaut"?
Wydaje mi się, że nie :)
Odbiór kolorów to rzecz mocno subiektywna, jak np. "brzmienie" sprzętu audio.
To się może podobać lub nie podobać, ale nokaut to zdecydowanie przejaskrawione określenie ;)
Jeżeli ktoś ocenia indywidualnie to dla niego może być nokaut ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeek
Cena jest faktycznie dobra. Dla Canona na pewno.
Znowu się zrobi offtop cenowy :) No cóż, robią dla 5d nowe, niezrozumiałe dla mnie miejsce w szeregu, boję się tylko, że nowa 6d będzie kosztowała w okolicach 5d3. Ja już nie czekam na cuda, bo doszły mnie słuchy, że i stara 5d pójdzie w górę (powyżej 11k) więc zanabyłem nową póki jeszcze są.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
...A są jakieś wzorce kolorów (jak np. wzorzec jednego metra), którą to wartość można zmierzyć i w odniesieniu do wzorca określać jako "nokaut"?
Wydaje mi się, że nie :)
...
Nie wiem czy o to chodzi, ale X-rite ma tablice kolorów, a na ich stronie są numeryczne wartości każdego z kolorów na wzorniku.
albo ja mam już spaczenie, ale jak patrze na zdjęcia z 5d mark IV Canon EOS 5D Mark IV - zdjęcia przykładowe | Fotoblogia.pl to odnoszę wrażenie, że tu nie ma ani ostrości, ani detali. Ewentualnie ktoś po prostu nie umie zrobić obróbki. I jeszcze zdjęcie tej dziewczyny... ktoś chyba blurował.
Potwierdzam Twoje wrażenie, moje jest identyczne ...
https://www.youtube.com/watch?v=idm61JtsYJc
--- Kolejny post ---
https://www.youtube.com/watch?v=idm61JtsYJc
Popełniłem pierwsze pstryki czwórką no i mały zong. Mój Lightroom6, pomimo aktualizacji, RAW-ów nie czyta. Normalnych RAW-ów:) Ma ktoś jakiś pomysł? Nowe DPP na szczęście działa.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Popełniłem pierwsze pstryki czwórką no i mały zong. Mój Lightroom6, pomimo aktualizacji, RAW-ów nie czyta. Normalnych RAW-ów
Najlepiej wejść na stronę Adobe i sprawdzić jaka wersja LR czyta RAWy z 5DIV. W tym celu nie trzeba nawet na forum pisać.
No ale dobra. Zrobiłem to za ciebie i mi wyszło, że minimalna wersja to 6.7.