A ja mam pytanie z innej beczki tzn. starej beczki a konkretnie chodzi o starego CRT flatrona?
Jest sens kalibracji i pracy na tym? W tej chwili obróbka jest na laptopie podpiętym czasem do LCD w pracy.
Wersja do druku
A ja mam pytanie z innej beczki tzn. starej beczki a konkretnie chodzi o starego CRT flatrona?
Jest sens kalibracji i pracy na tym? W tej chwili obróbka jest na laptopie podpiętym czasem do LCD w pracy.
Jeśli nie jest wypalony (a po tylu latach ma prawo), to wg mnie jest sens postawić taką "bańkę" jako pełnoekranowy podgląd.
On pracował ok. 3-4 lat i kolejne 3 lata przeleżał.
Sent from my GT-I9000
Hej! Własnie przechodze z systemu Windows na Mac. Mam profil kolorystyczny monitora Eizo ktorego uzywam. Czy mogę go nadal uzywac? Gdzie powiniem go przegrac lub zainstalowac? Dzięki za pomoc!
Pewnie.
Wrzuć do Library\ColorSync\Profiles, a następnie w Preferences>Displays>Color ustaw jako Display profile
Dzięki! To własnie od ciebie mam ten profil. Do photoshopa ani do firefoxa nic wrzucac nie musze?
Ok, profil załadowany do systemu. Wydaje mi sie ze jadnak mam dziwnie jaskrawe barwy w systemie i przeglądarce firefox...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w photoshopie kolory są*ok
FireFox
w pasku adresu wpisać: about:config, enter, ok
gfx.color_management.mode=2 - zmienić wartość na 1, wyłączyć-włączyć.
Działa! Zainstalowałem też fajną wtyczkę do ff o nazwie "Color menagement" w której można ustawić profil icc monitora. Polecam.